16. jan. 2016
Af af Casper Nielsen

TILLYKKE: Birgitte Hjort Sørensen fylder 34 år

Birgitte Hjort Sørensen
Birgitte Hjort Sørensen
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Den danske skuespiller kan fejre sin 34-års fødselsdag i dag, lørdag16. januar, og se tilbage på solide roller i både Danmark og udlandet.

Birgitte Hjort Sørensen er lige nu genstand for en stor interesse i udlandet. Ikke mindst på grund af den forestående februar-premiere på HBO-serien ”Vinyl,” hvor Birgitte Hjort Sørensen kan ses i samspil med stjernerne Olivia Wilde og Ray Romano.

Og det viser lidt om, hvor godt det er gået med Sørensens internationale karriere.

Den danske skuespiller Birgitte Hjort Sørensen slog for alvor igennem sidste år, da hun medvirkede i både kultserien "Game of Thrones" og i sangfilmen '"Pitch Perfect 2".

I Danmark kom gennembruddet med TV-serien "Borgen" i 2010, hvor hun spillede journalisten Katrine Fønsmark.

Birgitte Hjort Sørensen havde da haft mindre roller i bl.a. "Ørnen" og "Kandidaten" og var kendt i musicalverdenen, hvor hun i 2007 havde rollen som Roxie Hart i musicalen "Chicago" på Det Ny Teater – en rolle hun også overtog fra 25. februar 2008 i opsætningen af samme musical på Cambridge Theatre i London.

Birgitte Hjort Sørensen har held i kærlighed

I 2012 spillede hun hovedrollen i Bille Augusts film "Marie Krøyer", hvorpå hun gav den som dansk kriminalassistent overfor Ann Eleonora Jørgensen i afsnit nummer 100 om kriminalkommissær Barnaby - "The Killings of Copenhagen"

Det var jubilæmsafsnittet, der blev optaget i København, hvor Neil Dudgeons kriminalkommissær Barnaby rejser til Danmark, og må se sin assistent Nelson – den britiske skuespiller Gwilym Lee – blive dybt så betaget af Birgitte Hjort Sørensens karakter, at det er lige før, morderne på en småkagefabrik kommer til at træde i baggrunden.

Også kærligheden har hun haft held i. Birgitte Hjort Sørensen dannede tidligere par med Christian Tafdrup, men er nu sammen med journalisten Mikkel Frey Damgaard.

BILLED-BLADET ønsker tillykke med dagen.

Læs mere om: