20. okt. 2015
Af af John Lautrup

TILLYKKE: Jesper Langberg fylder 75 år

Jesper Langberg
Jesper Langberg
Foto: Martin Høien
Jesper Langberg fejrer sin runde fødselsdag som pensionist. Han har lykkelig trukket sig tilbage fra rampelyset.

Jesper Langberg har med sin diskrete underspillede replik sat sig et evigt minde som Mads Skjerns retskafne lillebror, Kresten, i "Matador". Men han har sat sig mange andre spor i sit lange liv, der tirsdag runder 75 år.

Han kan kigge tilbage på en stor karriere i dansk film og teater. En karriere, der på scenen sluttede i smukt samspil med Malene Schwartz i stykket "Kærestebreve", mens han takkede af på TV i rollen som den alzheimer-ramte læge, Christian Sommer, i DR-serien "Sommer", der netop nu genudsendes hver fredag på DR K.

Jesper Langberg valgte at gå på pension for et par år siden, og i et stort interview med BILLED-BLADET i 2014 fortalte han om sit nye, lykkelige - og frie - liv.

Jesper Langberg: Føler mig så forkælet

- Det er dejligt. Jeg savner overhovedet ikke arbejdet, for ved du hvad? Jeg føler mig så forkælet. Hele mit liv har jeg fået lov til alt, så jeg kan umuligt sidde tilbage som en bitter mand, sagde han og røbede, at han ikke er spor bange for afslutningen.

- Én ting er stensikker. Der er ingen, der har overlevet det her show. Det har jeg slået mig til tåls med, og så er der kun at være glad for det liv, man har. Og jeg har ikke noget at klage over. Der er så megen snak om døden i medierne. Jeg forstår det ikke. Nyd dog livet. Det er også derfor, jeg har pensioneret mig selv. Jeg har ikke tænkt mig at fylde min alderdom med angst for, hvad der skal ske. Tænk, hvis jeg skulle gå i fem-seks år og være skidebange. Det kunne jeg da ikke tænke mig. Jeg vil da hellere bruge min dag på noget dejligt, noget positivt, sagde Jesper Langberg og indrømmede, at hans livsindstilling måske også blev gjort lettere af, at han har haft en rig og fyldt tilværelse.

Ikke uden grund er titlen på hans erindringer "Ikke et sekund spildt".

Og nu er der gået 75 år med sekunder. Helt præcist 2.365.200.000 sekunder.

LÆS MERE: Rørende aften, da Jesper Langberg sagde farvel til scenen

Læs mere om: