18. maj. 2018
Af Lisbeth Grube

Badehotellet-stjerner i ny TV-serie

Anette Støvelbæk.
Anette Støvelbæk.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Anette Støvelbæk og Ulla Vejby, kendt som hhv. fru Frigh og Edith i ”Badehotellet”, er blandt stjernerne i den nye TV 2 Charlie-serie ”Sygeplejeskolen”.

Historiske TV-serier hitter - og nu er optagelserne begyndt til en ny, dansk TV 2 Charlie-serie, der udspiller sig på et dansk hospital i begyndelsen af 1950'erne.

”Sygeplejeskolen” hedder serien - og flere af de populære skuespillere fra ”Badehotellet” hopper i kitlen.

Således spiller Anette Støvelbæk den dominerende afdelingssygeplejerske Ruth, og også Ulla Vejby og Benedikte Hansen er på rollelisten.

https://imgix.billedbladet.dk/sygeplejeskolen-stuegang-72.jpg
Molly Blixt Egelind, Jens Jørn Spottag og Anette Støvelbæk i "Sygeplejeskolen".
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Venskab og kærlighed

Hospitalsserien fortæller historien om de to sygeplejestuderende Erik, spillet af Morten Hee Andersen fra ”Herrens veje”, og Anna, spillet af Molly Blixt Egelind, og deres medstuderende.

De bliver som de første optaget på sygeplejerskeuddannelsen på et hold med både mænd og kvinder, da Danmark efter 2. Verdenskrig mangler sygeplejersker, og man derfor på forsøgsbasis beslutter også at optage mænd.

På sygeplejeskolen venter der de studerende en helt ny tilværelse med udfordrende undervisning og stive regler, som for alvor sætter de unge på prøve. Samtidig skal de balancere med liv og død, venskab og kærlighed.

Serie på seks afsnit

”Sygeplejeskolen” optages over seks uger fra maj til juni. I øvrige roller ses bl.a. Jens Jørn Spottag, Katrine Greis-Rosenthal, Asta August og Jesper Groth.

Den nye dramaserie bliver på seks afsnit og forventes at få premiere på TV 2 Charlie til efteråret.

Læs mere om: