Mandag, 22. oktober 2018 — af Niels Burgos

Erik fra Sygeplejeskolen: Vidste du det om Morten Hee Andersen?

Morten Hee Andersen som Erik i "Sygeplejeskolen"
Morten Hee Andersen som Erik i "Sygeplejeskolen"
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Skuespiller Morten Hee Andersen startede allerede som skuespiller i børnehaveklassen.

27-år og hans navn er allerede på alles læber. De, som så premieren på TV 2 Charlies nye søndagsserie "Sygeplejeskolen", forstår godt hvorfor. Skuespilleren Morten Hee Andersen lagde fra start fornemt ud som seriens sympatiske fyr, Erik, der får en chance for at være blandt de første mænd i Danmark, der fik mulighed for at uddanne sig til sygeplejersker.

Opera i børnehaven

Selv har han tilsyneladende aldrig rigtig været i tvivl om, at hans drøm var at blive skuespiller. Til fyens.dk fortæller Morten Hee Andersen, at han stod på scenen første gang allerede i børnehaveklassen i Nyborg Friskole. Han spillede Papagano i Mozarts "Tryllefløjten" ...

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden fulgte roller i både ungdomsskoletiden og på gymnasiet. Det var især sidstnævnte sted, at skuespilleriet for alvor fik tag i den unge Morten. Til fyens.dk fortæller han, at kom med i teategruppen Fidus og med i Nyborg Voldspil - med roller i bl.a. "Oliver Twist", "Jesus Christ Superstar" og "Den eneste ene". Hans dramalærer, Johanne Ting Graf, oprfordrede ham i 3. g til at søge ind på teaterskolen.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Hun betød meget for Morten

- Hendes opbakning har betydet utrolig meget for mig, fortæller Morten Hee Andersen til fyens.dk. Han blev dog ikke optaget på teaterskolen i første forsøg - men i anden omgang sad optagelsesprøven lige i skabet.

Lige nu kan Morten Hee ses både i DR-serien "Herrens Veje" - og på anneksscenen Edison i København, hvor han spiller i stykket "Færdig med Eddy".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden