Finn Nørbygaard: Blev forsømt som barn

Finn Nørbygaard.

Finn Nørbygaard.

Foto: AOP
Komikeren fik en hård start på livet, fordi forældrene ikke kunne finde ud af at tage sig af ham. Senere begik faderen selvmord.

Finn Nørbygaard var søndag aften med i ”Jarl samler op” på TV 2 Charlie, hvor Jarl Friis Mikkelsen tog ham med på en køretur.

I programmet fortæller den 62-årige komiker, at han fik en svær start på livet, og at han blev forsømt i de første 10 måneder af sit liv.

- Jeg har ligget alene rigtig, rigtig, rigtig meget. Bare ligget stille... der var alkohol i flasken, og jeg blev ikke skiftet, fortæller Finn Nørbygaard ifølge tv2.dk i premieren på ”Jarl samler op”.

Oplevelserne præger ham

Han bruger ofte humoren som en forsvarsmekaniske over for livets barske realiteter, og oplevelserne som spæd præger ham stadig i dag.

- Den skade, der kommer i én, er, at der under forskellige forhold kan dukke en oplevelse op omkring at være alene igen. I den alenesituation bliver man voldsomt spæd, og der skal virkelig en styrke til at affærdige det og sige "rolig nu, lille Finn," forklarer han.

Far begik selvmord

Finn Nørbygaard blev overladt til en plejefamilie som lille, og senere i livet skete der endnu en traumatisk ting i hans biologiske familie.

- Min far er død. Han skød sig selv - eller skød sin kæreste og skød sig selv bagefter. Rimelig dramatisk historie. Men min mor opsøgte jeg så for mange år siden. Jeg mødte en kvinde, som jeg ikke var særlig vild med, fortæller komikeren og fortsætter:

- Så jeg brugte det mere for at få svar på de spørgsmål, jeg kunne omkring den start. Og selvfølgelig også, hvorfor fa'en hun ikke havde passet mere på mig. Og dén undveg hun.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden