16. mar. 2017
Af John Lautrup

Flemming fra Mercur: Jeg fik sindssygt travlt

Andreas Jessen
Andreas Jessen spiller Flemming i "Mercur".
Foto: Birger Storm
Andreas Jessen måtte tilegne sig en helt ny arbejdsmoral, da han som nyuddannet skuespiller blev kastet ud i hovedrollen som Flemming i dramaserien "Mercur".

Andreas Jessen, 27 år, fik ikke megen tid til at nyde sin eksamen, da han sidste sommer blev færdig på elevskolen ved Odense Teater.

Han strøg direkte til optagelse på TV 2 Charlies nye dramaserie "Mercur", hvor han spiller en af hovedrollerne som musiknørden Flemming.

Det blev en brat opvågnen.

Stort set ingen fritid i fire måneder

- Så stor en produktion krævede pludselig nogle ting af mig, som jeg ikke havde skullet levere før. Noget med arbejdsmoral. Jeg skulle finde ud af at nyde at være til stede, samtidig med at vi faktisk havde sindssygt travlt. Jeg havde stort set ingen fritid i fire måneder, fortæller Andreas Jessen.

- Det var noget med optagedage på 10 timer, hvor jeg bagefter skulle lære en masse tekst til næste dag.

- Men jeg lærte at tilrettelægge min tid og samtidig have overskud til at være til stede i det, jeg lavede. Så jeg endte med at have en kæmpefest med arbejdet.

LÆS MERE: Anne-Marie fra "Mercur" elsker 50'erne

- At være med i "Mercur" har været en vanvittig fed oplevelse. Så intensivt. Og så lærerigt. Jeg føler mig enormt privilegeret over med det samme at få lov til at komme ud og bruge alt det, jeg lærte gennem fire år på elevskolen.

Læs det store interview med Andreas Jessen i BILLED-BLADET, som udkommer torsdag d. 16. marts.

Læs mere om: