Mandag, 10. april 2017 — af John Lautrup

John Mogensen døde i dag for 40 år siden

John Mogensen
John Mogensen
Foto: AOP
John Mogensen lever stadig som en stor sanger i danskernes bevidsthed. Men han sled sig selv i stykker og døde alt for tidligt i 1977.

John Mogensen har sikret sig udødelighed med sangen "Så længe jeg lever", hvor næste sætning lyder: "Så længe mit hjerte slår". I dag er det nøjagtig 40 år siden, at den store sangers hjerte holdt op med at slå. Og længe fik han ikke lov til at leve. Han blev kun 48 år.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Det var der en grund til. John Mogensen levede et hårdt liv med alkohol. Der var fut i fejemøget for nu at citere en anden af hans sange.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og ikke kun fordi han var en festabe. Han kiggede også dybt i flasken for at dulme den præstationsangst, som var en voldsom belastning for ham. Kun det bedste var godt nok, og han levede i evig angst for ikke at leve op til sine egne og omverdenens krav.

Four Jacks er med i "Mercur"

I starten af 50'erne var han med i sangkvartetten Blue Boys, og senere i årtiet var han den kreative kraft i Four Jacks, hvor han sammen med Poul Rudi, Bent Werther og først Otto Brandenburg, siden James Rasmussen, udgjorde tidens mest populære vokalgruppe med evergreens som "Mandalay", "Tom Dooley" og "Når lygterne tændes". Four Jacks er da også et af de populære bands, som er med i TV 2 Charlies populære, nye TV-serie "Mercur".

NOSTALGI: Four Jacks slentrer sig til succes

Four Jacks blev opløst i 1963, hvorefter John Mogensen henslæbte resten af 60'erne som barpianist på Oslo-båden og forskellige værtshuse, inden han i 1971 bragede igennem som solist med "Der er noget galt i Danmark".

Resten af sit alt for korte liv var han en folkekær og respekteret kunstner med sin helt egen, varme pop-country-stil.

LÆS MERE: Rasmus Bjerg skal spille John Mogensen

John Mogensens liv bliver snart genfortalt på biograflærredet. Ole Bornedal er netop nu i gang med at indspille en film med Rasmus Bjerg i hovedrollen som John Mogensen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden