Mercur lagde skib til Swe-Danes

I Mercur bliver Svend Asmussen spillet af Anders Bernitt (t.v.), Kristine Torp er Alice Babs, mens Morten Ærø giver den som Ulrik Neumann.

I Mercur bliver Svend Asmussen spillet af Anders Bernitt (t.v.), Kristine Torp er Alice Babs, mens Morten Ærø giver den som Ulrik Neumann.

Foto: Alex Tran

Mercur havde i aftenens afsnit besøg af en af tidens allerstørste successer, den dansk-svenske trio, Swe-Danes.

Søndag, 16. april 2017 - af John Lautrup

"Mercur" nåede i aften frem til et genhør med endnu en af 60'ernes store successer. Oven i købet en international én af slagsen. Nemlig den dansk-svenske trie, Swe-Danes, med Svend Asmussen, Alice Babs og Ulrik Neumann. 

I 1957 døde sangerinden Gerda Neumann i en flyulykke, og udover at det var et kæmpetab for hendes guitarspillende lillebror, Ulrik Neumann, betød tragedien også et endeligt for den trio, som søskendeparret havde udgjort sammen med violin-virtuosen, Svend Asmussen. 

BILLED-BLADETs nyhedsbrevKlik her og meld dig til!

BILLED-BLADETs nyhedsbrev
Klik her og meld dig til!

Swe-Danes optrådte i Hollywood

To år senere havde de to mænd fundet en professionel erstatning i svenske Alice Babs, og under navnet, Swe-Danes, blev trioen en intertional sensation i årene lige omkring 1960.

Deres engelsksprogede album, Scandinavian Shuffle, blev indspillet, mens de optrådte i Hollywood på det berømte Cocoanut Grove. I det hele taget lagde de USA - og Europa med for den sags skyld - for deres fødder med deres elegante stil og musikalske finurligheder. De var således et hit i flere af de store amerikanske TV-shows.  Men allerede i 1961 var det slut, da gruppen blev opløst. 

LÆS MERE: Anne-Marie fra "Mercur" elsker 50'erne

 

Jesper Steinmetz, Michéle Bellaiche, Christian Degn