6. mar. 2017
Af John Lautrup

Mercur - ny, glad TV-serie på TV 2 Charlie

Mercur
De tre hovedpersoner i Mercur: Fra venstre Flemming (Andreas Jessen), Jan (Jon Lange) og Anne-Marie (Neel Rønholt)
Foto: TV2
TV-serien "Mercur" er spækket med musik og fortæller historien om tre unge, der i 1958 etablerer en kommerciel radiostation på et skib i Øresund.

"Mercur" har alle forudsætninger for at fænge, når TV 2 Charlies nye TV-serie har premiere mandag den 6. marts klokken 20.45.

Mange af kanalens ældre seere vil nemlig kunne huske både tidsbilledet og musikken i historien om tre unge, der i 1958 finder et hul i lovgivningen og etablerer Danmarks første kommercielle radiostation, Mercur, som sender fra et skib i internationalt farvand i Øresund.

Radio Mercur eksisterede i virkeligheden

Selve fortællingen om den jurastuderende Flemming (Andreas Jessen), rigmandssønnen Jan (Jon Lange) og den seje, intellligente og ambitiøse enlige mor, Anne-Marie (Neel Rønholt), er ren fiktion. Men historien er inspireret af virkelige begivenheder.

Radio Mercur eksisterede i perioden fra 1958 til 1962, indtil lovgiverne satte en stopper for al den rock, pop og reklame, der blev sendt ud i æteren fra skibet i Øresund.

De tre hovedpersoner kæmper hver især for at sparke sig frem i tilværelsen, indtil de tilfældigt møder hinanden og finder sammen om frihedsprojektet Radio Mercur.

Genhør med Tommy Steele og Otto Brandenburg

Tv-serien følger deres kamp for at virkeliggøre drømmen og de kærlighedsrelationer, der opstår undervejs. Det hele udspillet på et lydbagtæppe af populærmusik fra perioden.

Seerne kommer til at swinge hjemme i sofaerne til toner fra Tommy Steele, Elvis Presley, Nina & Frederik, Ib Glindemann, Otto Brandenburg, Svend Asmussen, Alice Babs, Ulrik Neumann, Four Jacks og mange flere.

Stjerneparade af danske skuespillere

Serien er en feel good-historie i glade farver - lidt i retning af "Badehotellet" rykket 30 år frem.

I biroller ses en stjerneparade af danske skuespillere: Peter Gantzler, Charlotte Fich, Stephania Potalivo, Rasmus Botoft, Jesper Lohmann, Ken Vedsegaard, Steen Stig Lommer og mange, mange flere.

"Mercur" er på 10 afsnit. Her er traileren, som TV 2 Charlie har lagt op på seriens Facebook-side:

Læs mere om: