30. mar. 2016
Af Lisbeth Grube

Michael Bundesen: Derfor havde jeg skridtbeskytter på til koncerter

Michael Bundesen.
Michael Bundesen.
Foto: Alex Tran
Shu-bi-duas populære forsanger, Michael Bundesen, fortæller i ”Talkshowet Meyerheim”, hvor vildt det gik for sig, når han sang om ”Hvalborg”.

Knap fem år efter Michael Bundesen blev ramt af en blodprop i hjernen dukker han op i en særlig Shu-bi-dua-special af "Talkshowet Meyerheim" onsdag.

Her fortæller han i klip om sine mange år med det folkekære band - og om publikums kærlighed, han bogstavelig talt fik at føle. Nemlig, når folk smed kiks op på scenen til sangen om hvalen "Hvalborg", der som bekendt bliver fodret med kiks og skidtfisk.

- Det startede med, at der i Fredericia Hallen var nogen, der havde taget kiks-ruller med og smed en hel masse kiks op i hovedet på os. Jeg var så dum, at da jeg i fjernsynet blev spurgt af en journalist, om det ikke var sjovt at få kiks i hovedet med den sjove tradition, sagde jeg: "Jo, jeg synes, det er helt enestående med den interaktivitet", fortæller Bundesen, der for sent indså, hvad han havde sat i gang med sin kikse-udmelding.

- Det blev ved og ved, og til sidst var det hele ruller, der røg op. Vi blev nødt til at have visir på, og jeg havde skridtbeskytter på under mine bukser. Det var helt vildt!, fortæller Bundesen med et smil.

LÆS MERE: Michael Bundesen maler efter sygdommen

Også fisk til Shu-bi-dua

I studiet tilføjer Michael Hardinger, at Shu-bi-dua også er blevet overdænget med fisk. Til en koncert i Australien havde nogen blandt publikum medbragt en fisk med store pigge, og den smed de op, så den ramte Bundesen.

- Han fik en ordentlig pig ind i huden. så han sprang af scenen, løb ud og sagde: ”Jeg er blevet forgiftet!”, husker Hardinger.

Se "shubberne" på slap line i "Talkshowet Meyerheim" onsdag på TV 2 Charlie.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Se den rørende video fra re-premieren på "Shu-bi-dua - The Musical" på Østre Gasværk, hvor Michael Bundesen og resten af "shubberne" blev hyldet:

Læs mere om: