23. aug. 2011
Af af Liz Rørsig

Michael Meyerheim: Der skal være tomhed i ferien

Michael Meyerheim
Michael Meyerheim
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
TV-værten Michael Meyerheim elsker at slappe af og lave ingenting i sine ferier.

For Michael Meyerheim, 61, er sommeren forbundet med Rørvig. Her har han og hustruen Gitte sommerhus i det område, han sammen med forældrene og bedsteforældrene har nydt mange somre i. Michael har også i år tilbragt sommerferien i Rørvigs lyksaligheder, før den nye sæson af TV 2 Charlies "Spørg Charlie" begynder i næste uge.

- Rørvig rummer efter min mening det hele: Danmarks bedste badestrand, skov og enge samt en lille by med havn og en færge. Efterhånden rummer stedet også mange mennesker, som har fået øjnene op for Rørvigs kvaliteter.

Ligger i drømmesengen

- Uden at det skal lyde for overfilosofisk, betyder sommerferie for mig et vakuum, og det giver mening, at ferie på engelsk hedder "vacation" - lig med tomhed, for den skal være der i ferien. Det er nemlig det eneste tidspunkt på året, hvor jeg føler, at jeg "har lov" til ikke at lave noget uden at få dårlig samvittighed.

- Jeg kan ligge i drømmesengen og slappe af og ikke foretage mig noget som helst. Eller tænke på at jeg bør få tømt og ordnet rodeskuffen eller betale en regning. Ting, som ellers til daglig bare hænger over hovedet og skal ordnes. Til hverdag bliver jeg nemt for rastløs, hvis jeg ikke foretager mig noget, men i sommerferien synes jeg, at jeg er rimelig god til at slippe det hele.

- Dermed ikke sagt at jeg kigger ud i luften hele tiden, for det kan jeg ikke holde ud i tre uger, så jeg laver skam også en del. Det kan være noget med en pensel eller at cykle ture eller spille golf, hvilket min kone også kan lide. Jeg synes selv, jeg er lidt af en handyman, men spørger du min kone, vil hun nok sige, at jeg er meget lidt af slagsen, siger Michael med et smil.

Bedste ven med på ferie

Han og Gitte har fem børn tilsammen. De har sønnen Nicolaj på 17 år og hver to voksne børn fra tidligere forhold. Gitte har døtrene Nanna, 30 år, og Cathrine, 32 år, mens Michael også er far til 34-årige Tanja og Stephan på 38 år. Også de har stiftet bekendtskab med Rørvig gennem tiden, og Tanja har nu sit eget sommerhus deroppe med sin familie.

- Nu er Nicolaj kommet i den alder, hvor der er andre ting, der trækker, og han synes, at der trods alt findes noget sjovere end at være i sommerhus med sine forældre. Men det hænder da, at han kommer med, siger Michael. Han smiler ved tanken om sine egne sommerferieminder fra teenageårene. I tre år i træk - fra han var 17 til 19 år - ferierede han med sin bedste ven dengang.

- Det første år rejste vi til Mallorca, mens vi de næste to år valgte at køre rundt i Europa. Min vens far var meget belejligt forhandler af Renault-biler, og han sørgede for, at vi havde en vogn at køre i.

Læs mere om: