1. okt. 2015
Af Lisbeth Grube

Mikkel Beha Erichsen skriver bog med sønnen Emil

Mikkel Beha Erichsen.
Mikkel Beha Erichsen.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
- Jeg har lært Emil så meget bedre at kende, siger Mikkel Beha Erichsen, som har skrevet en bog med sin ældste søn.

Eventyret bliver foldet ud for fulde sejl på TV i ”Kurs mod fjerne kyster”, og nu er der mulighed for at komme endnu tættere på Mikkel Beha Erichsen og hans ældste søn, Emil. De to har nemlig skrevet en bog sammen med titlen ”Hej Far Kære Emil”.

- Jeg har længe tænkt, at jeg på et tidspunkt ville skrive en bog om nogle af mine mange sejladser. Emil gik også og talte om, at han ville skrive en bog, når han kom hjem fra sin tre år lange jordomsejling. Og da vi så sås i foråret, kom vi pludselig til at tale om, at vi da kunne skrive en bog sammen, fortæller Mikkel Beha Erichsen til BILLED-BLADET.

Som sagt så gjort. Mikkels to ældste sønner, Emil og Theis, er til søs på den anden side af jorden på skibet Havana, så far og søn afmønstrede under fjerne himmelstrøg i Tonga.

- Vi satte os på en lille øde ø, hvor vi havde en hel uge for os selv. Og så snakkede vi ellers ørerne af hinanden. At sidde i en hel uge og snakke med sin voksne søn om alt det, der er vigtigt her i livet, var fantastisk. Det vil jeg unde alle forældre. Vi delte vores tanker, vores tvivl, vores glæder og vores erfaringer. Er du tosset, jeg lærte Emil bedre at kende, siger Mikkel.

Far-søn-bogen er en blanding af en samtale- og rejsebog med deres indbyrdes mailkorrespondance fra de sidste to år som en rød tråd. Mikkel præsenterede værket i "Cecilies bogshow" på TV 2 Charlie onsdag - og først i november udkommer bogen.

Læs mere om: