28. okt. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Molly Egelind fra Sygeplejeskolen: Sådan har vi ramt 1950'erne

Molly Egelind
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Der er mange ting at overveje, når man skal spille en karakter fra 1950’erne. Udseendet og kostumerne er vigtige, mens også sprog og holdning er afgørende for at gøre det så virkeligt som muligt.

Hver søndag kan man i disse uger se ”Sygeplejeskolen” på TV 2 Charlie.

Dramaserien foregår i 1950’erne, og holdet bag har gjort en stor indsats for at gøre serien så tro mod sin tid som muligt.

- Vi har hjulpet hinanden alle sammen med at finde frem til den rette 1950’er fornemmelse. Vi har ikke haft hår eller sminke, der ikke var tidstypisk for dengang. Jeg havde hår til langt ned over skuldrene. Det måtte blive klippet af, for dengang havde man ikke så langt hår, forklarer Molly Egelind, der spiller den kvindelige hovedrolle, Anna.

Løb ind i spændetrøjer

Også rent sprogligt har hele holdet haft nøje overvejelser om, hvordan man takler den barriere.

- Det måtte ikke larme af nutid, men det måtte heller ikke lyde påtaget, forklarer seriens ene manuskriptforfatter, Lars Mering.

- Jeg vidste ikke, at ’hej’ og ’okay’ var ord, man ikke brugte i 1952. Vi løb ind i nogle spændetrøjer, men skuespillerne fik hurtigt styr på det. Også omgangsformerne i forhold til at neje, og hvordan man tiltaler en autoritet, forklarer instruktør Roni Ezra.

Vigtigt at gøre det ægte

Det med at være korrekt, er også noget Anna Stokholm, der spiller den festlige sygeplejerske Lis, er gået meget op i.

- Man vil bare være sikker på, at alt vi gør bliver portrætteret rigtigt, så de mennesker, der har levet på det tidspunkt, føler, de bliver set. Det har været vigtigt for mig at prøve at gøre det ægte, forklarer hun og uddyber:

- Jeg håber, folk tænker: "Det var sådan det var". Og at de kan genkende det men også tænker: "Hvor er det dog dejligt med den her historie".

Læs mere om: