7. mar. 2021
Af John Lautrup

Peter Mygind: Derfor er Lise og jeg gode sammen

Peter Mygind
Lise Mühlhausen og Peter Mygind
Foto: Martin Høien
Peter Mygind og Lise Mühlhausen har været sammen i 30 år og kan senere på året fejre sølvbryllup.

Peter Mygind, 57 år, har modsat sin hovedrolle i "Sommerdahl" ikke knas i sit ægteskab.

Hvor politimanden Dan Sommerdahls ægteskab kører på pumperne omkring sølvbrylluppet, er der helt anderledes fryd og gammen hos Peter Mygind og journalist Lise Mühlhausen, 53 år, som kan fejre deres sølvbryllup til august.

- Vi har allerede sendt sølvbryllups-invitationer ud. Vi holder stor fest, og så håber vi, alle kan være med. Folk er helt oppe at køre, for selvfølgelig skal det fejres. Kærligheden skal man huske at fejre, smiler Peter Mygind.

- Men Lise og jeg er også gode til selv at have en fest sammen. Bare hende og mig. Vi er gode til at passe på hinanden. Når man på 30. år stadigvæk synes, det er røvhyggeligt at gå ud og sidde på en restaurant og snakke i tre timer, må det tyde på, at vi stadigvæk har lyst til hinanden og vil hinanden. Men det skal jo dyrkes. Man må aldrig glemme at spørge ind til hinanden og dele hinandens bekymringer, sorger og angst, eller hvad der nu måtte dukke op i ens liv, siger han.

– Jeg kender par, hvor hustruen intet aner om, hvad manden laver på sit arbejde, fordi han aldrig fortæller om det. Man forsvinder fra hinanden. Det er det, der sker for Dan Sommerdahl. Han elsker sit arbejde og glemmer alt om kone og børn, når han går i gang med at opklare et mord. Han tror, det er nok, at han kommer hjem og spiser middag en gang imellem. Men det er jo ikke nok til at holde ild i et ægteskab, når du bare dukker op til måltiderne og tømmer en opvaskemaskine, tilføjer han.

Læs stort interview med Peter Mygind i BILLED BLADET, der kom på gaden torsdag den 4. marts.

Læs mere om: