4. mar. 2021
Af John Lautrup

Peter Mygind: Sådan overvinder jeg dårligt humør

Peter Mygind
Peter Mygind
Foto: Martin Høien
Peter Mygind fra TV 2 Charlies "Sommerdahl" har ikke længere behov for at underholde alle. Hele tiden. Han har lært at hvile i sig selv.

Peter Mygind, 57 år, er noget mere dyster som politimanden Dan Sommerdahl i TV 2 Charlies krimiserie "Sommerdahl", end han er i virkeligheden. Men heller ikke i virkeligheden er han længere den evigtglade sprællemand, han var i sin ungdom.

- Det er vigtigt at understrege, at jeg også har dage med sorte, tunge skyer. Mit liv er ikke sådan, at jeg hver dag vågner og siger, alt er skønt. Nogle gange kan man ikke forklare hvorfor. Man er bare i dårlig humør. Men jeg er god til, at det ikke får lov til at blive siddende. Jeg er god til at gøre noget. Og så har jeg en fantastisk partner, som jeg kan vende ting med, ligesom hun kan vende ting med mig, hvis det brænder på hos hende, siger han med henvisning til sin kæreste gennem 30 år og hustru gennem snart 25 år, journalist Lise Mühlhausen.

- Jeg er så taknemmelig for, at jeg på 30. år har en soulmate og en teammate. Og jeg vil kæmpe for, at det bliver ved med at være sådan. Det er jo mit ansvar at få Lise til at have lyst til at blive hos mig, tilføjer han.

Hvor Peter Mygind før har følt trang til at underholde alt og alle, er der kommet mere ro på. Han behøver ikke længere entrere ethvert selskab med sit højtråbende humør.

- Jeg har jo skullet kæmpe med, at jeg har haft to travle forældre og er vokset op i et hjem, hvor der skete sindssygt meget. Der skulle meget til, før jeg blev set. Derfor har jeg været sådan én, der hele tiden råbte HEJ HEJ. Det var min måde at blive elsket på. Ved at være udadvendt. Der har jeg lært bare at hvile i mig selv. Jeg behøver ikke hele tiden at gøre opmærksom på mig selv: “HEJ HEJ alle sammen!”. Nu kan jeg også godt gå til en middag, hvor jeg bare sætter mig ned og kun snakker med min borddame uden at skulle gå rundt og sørge for, at alle ved bordet er lykkelige, fortæller Peter Mygind, som er søn af skuespiller Jytte Abildstrøm og forretningsmanden, Søren Mygind, der døde sidste år, 86 år gammel.

Læs stort interview med Peter Mygind i BILLED BLADET, der kan købes fra torsdag den 4. marts.

Læs mere om: