Poul Reichhardt på tv: Familiefar og stjerne

foto: Scanpix
Poul Reichhardt er tilbage på skærmen på TV 2 Charlie søndag aften. Filmen ”Affæren i Mølleby” lavede han i 1975-76, da hans søn Peter Reichhardt kun var otte år gammel.

Poul Reichhardt var både familiefar og superstjerne i Danmark. Tre år efter at have mistet sin kone, Charlotte Ernst var han atter i fuld vigør, og sås igen som Morten Korch-helt.

Forløber for Matador

I 1976, hvor det var 100-året for forfatterens fødsel, var han hovednavn i en historie, som nogle kritikere efterfølgende har betegnet som en forløber til Matador.

”Affæren i Mølleby som sendes, søndag aften på TV2 Charlie foregår i en sjællandsk provinsby i 1924. Filmen handler om et politisk magtspil omkring et teglværksbyggeri.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Noget som bringer den hidtid ellers så hæderlige borgmester, spillet af Poul Reichhardt i vanskeligheder.

Samtidig er der gang i en  romance mellem borgmesterens datter (spillet af Chili Türell) og en ung arbejder (Dick Kaysø), som Poul Reichharts karakter ikke vil acceptere.

De fleste anmeldere fandt filmen langt bedre, end de havde ventet.  

Ove Sprogøe brillerede som kasserer 

Især Ove Sprogøe som også er med blev rost som kassereren Mortensen, der finansierer trykningen af sine digte med lån fra kommunekassen.

Historien bygger ikke på en roman, men på et skuespil af Morten Korch, og nogle kritikere har siden betegnet filmen - hvis manuskript bl.a. er skrevet af Erik Balling efter Korchs skuespil - som et slagt forstadie til Nordisk Films og DRs tv-serie Matador (der kom i 1978-1981).

Reichhardt selv begyndte at lave filmen blot to år efter at havde mistet sin kone Charlotte Ernst. Han var således også en travl familiefar. 

Ernst og Reichhardt havde sammen fire børn. Pigerne Caroline, Henriette og Frederikke Reichhardt og Peter Reichhardt, som på billedet herover, er fotograferet sammen med sin far i 1976, hvor "Affæren i Mølleby" udkom.

Filmklassikeren kan ses på TV 2 Charlie søndag kl. 20.55.

Se flere billeder af Morten Korch-helten i galleriet herunder. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden