14. feb. 2016
Af Casper Nielsen

Poul Reichhardt tilbage i Morten Korch-nostalgi

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/poul_reichardt005.jpg
foto: AOP
Morten Korch-klassikeren ”De røde heste” er søndag aften tilbage på skærmen på TV 2 Charlie. Filmen var så populær, at den blev genindspillet i 1968, og det er den nye version, der vises.
Morten Korch og Poul Reichhardt blev et parløb, der skabte dansk filmhistorie. Forfatterens bondegårdsidylliske historier og den solide danske skuespillers solskinshumør og talent trak danskerne i biografen i hobetal i 1950'erne. "De røde heste" fra 1950, instrueret af Alice O'Fredericks og Jon Iversen, var den første i ASA Films serie af Morten Korch-film. Det blev også en af de største successer herhjemme. Filmen blev i 1950 set af over 2.300.000 mennesker. Søndag aften sender TV Charlie den nye version fra 1968. LÆS OGSÅ: Morten Korch-bøgerne får nyt liv Morten Korch-filmene har deres egen niche i den danske filmhistorie, men ”De røde heste” er alligevel noget særligt, fordi den eksisterer i to versioner. Den originale film er fra 1950 og har Tove Maës og Poul Reichhardt som de unge par, der må redde gården Enekær. Da man 18 år senere indspillede den ny version, var Poul Reichhardt også stadig med. Men nu som faderen til den karakter, som han havde spillet i den første version.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Kjeld Nørgaard spiller helten Ole Offer i ASA films nye version af ”De røde heste” fra 1968. Filmen var ASAs sidste Morten Korch-filmatisering. De sidste fire film fra 1970'erne, "Manden på Svanegården”, ”Fætrene på Torndal”, ”Sønnen fra Vingården” og ”Affæren i Mølleby” blev lavet af andre selskaber. I 1968 var Morten Korch-feberen ved at være forbi. Den nye version af ”De røde heste” endte med at komme ud med et underskud på 377.000 kroner. Men søndag aften rider den gamle traver atter og giver mulighed for en gensyn med Korch-helten Reichhardt.
https://imgix.billedbladet.dk/poul_reichhardt_og_hest.jpg
Poul Reichhardt
AOP

Læs mere om: