Sygeplejeskolen: Stort drama mellem Ruth og Astrid

Astrid og Ruth i "Sygeplejeskolen" på TV 2 Charlie. 

Astrid og Ruth i "Sygeplejeskolen" på TV 2 Charlie. 

Foto: Mike Kollöffel/TV 2
I tv-serien ”Sygeplejeskolen” er Anette Støvelbæks karakter, Ruth Madsen, forelsket i Astrid, som nu har afsluttet forholdet.

På Fredenslund Sygehus i 1953 følger man den strenge og regelrette afdelingssygeplejerske Ruth Madsen, som i tredje sæson af ”Sygeplejeskolen” blev forelsket i patienten Astrid.

Det kom måske bag på nogle af seerne, at hun er til kvinder, og seriens forfattere sætter her ord på deres tanker omkring Anette Støvelbæks karakter.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

- På en eller anden måde kan det jo ikke undgås, at når man har en arbejdsplads med så mange kvinder, så er der selvfølgelig nogle af dem, som også er til kvinder, siger seriens forfatter Lars Mering til BILLED-BLADET og tilføjer:

- Men Ruth er jo ikke en frigjort kvinde. Hun er underlagt tidens seksualmoral. Så et er, hvad man har lyst til, men hvad tør man, og hvad siger folk omkring en, det er hun meget opmærksom på.

Et hemmeligt forhold

I starten af den nye sæson havde Ruth Madsen indledt et hemmeligt forhold til Astrid, spillet af Christine Albeck-Børge, men i afsnit 3 afsluttede Astrid forholdet og efterlod en ulykkelig Ruth.

Om vi får mere at se til de to kvinder i ”Sygeplejeskolen”, må tiden vise.

- Dramaet ligger helt klart i, om Ruth binder sig til den anden kvinde, og hvordan hun har det i 50’erne med at være lesbisk. Det bliver den rute, vi følger, siger forfatter Claudia Boderke.

”Sygeplejeskolen” sendes på TV 2 Charlie hver søndag kl. 21.00.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden