Onsdag, 31. august 2016 - af Trine Larsen

TILLYKKE: Niels Hausgaard fylder 72 år

Niels Hausgaard
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Alder fylder ikke så meget hos entertainer Niels Hausgaard, så længe han er sund og rask og alt går godt. Og dét gør det, forsikrer den lune nordjyde, der fejrer sin fødselsdag stille og roligt, hvis det står til ham selv.

Troubaduren, entertaineren, samfundsrevseren og medlem af "Spørg Charlie-panelet" Niels Hausgaard fylder 72 år, dagen fejres hjemme i Nordjylland.

Ikke noget med at rejse væk og feste, for dagen bliver i nordjydens optik, ligesom alle de andre, og der bliver ikke noget ekstra hurlumhej i anldning af fødselsdagen, hvis det står til Niels Hausgaard selv.

Han bor i Vendsyssel med sin hustru Gitte, og her opdrætter han også heste. En passion - og en levevej - sangeren har haft i mange år og som det siges, at han er rigtig god til. 

LÆS MERE: Niels Hausgaard: Jeg så meget af vild med dans

Niels Hausgaards hestestutteri kører godt

Stutteriet kører så godt, at Hausgaard i flere år har haft hjælp til at passe hestene, for trods alderen har Hausgaard ikke gearet ned på sine aktiviteter.

Det måtte han dog i årets begyndelse, da en slem lungebetændelse og indlæggelse på hospital gav ham en godt tre måneders pause i rækken af koncerter, som han hvert år - og de seneste 40 år, har rejst land og rige rundt med fra nytår til maj.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Sommeren foregår altid i Danmark, for de ansatte på stutteriet kræver - af uransagelige årsager - ferie, så dér må Niels Hausgaard selv være tilstede hele tiden, fortæller han. 

Sommerferie holder han derfor senere på året, hvor han gerne putter hustruen i bilen og kører ... måske til Normandiet. Her kan de så se på heste, flotte landskaber, der nemt kan matche vidderne i Vendsyssel, mens de spiser østers.

Niels Hausgaard som problemknuser 

Onsdag aften kan Niels Hausgaard også tune ind på TV 2 Charlie og se programmet "Spørg Charlie", som med Michael Meyerheim ved roret, i år kan fejre 10-års jubilæum. Niels Hausgard som den eneste problemknuser, der har været med i alle ti år.

Og dét er han også i den nye jubilæums-sæson, stort set hver onsdag, hvor hans underspillede lune humoristiske tilgang til livets genvordigheder, bliver sat i relief af en fødselar i topform.

Kom først på hospitalet som 71-årig

For sygdommen er han for længst kommet sig over, og selvom han skulle blive 71 år, før han første gang kom på hospitalet, så ER alder alligevel noget, Hausgaard har tænkt over.

Ikke lige i sammenhæng med sygdommen, men som en naturlig følge af at blive ældre. For selvom alt går godt, så er der den detalje; At man skal dø, og det mener han, man skal have på det rene.

Det har Niels Hausgaard også, men når det ikke ligger lige for, kan han ligeså godt fortsætte.

Så derfor har Niels Hausgaard også planlagt turné i 2017 i hele landet. Og det kan vi så glæde os til, mens vi ønsker den lune nordjyde hjertelig tillykke med fødselsdagen.

 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden