26. aug. 2016
Af John Lautrup

TV 2 Charlie: Ny stor dramaserie med danske stjerner

TV2 Charlie
Neel Rønholt
Foto: AOP
TV 2 Charlie er gået i gang med at lave sin første egenproducerede dramaserie om den legendariske radiostation Radio Mercur. Neel Rønholt spiller en af hovedrollerne.

TV 2 Charlie har begyndt optagelserne til en ny TV-serie, hvis omdrejningspunkt er pirat- og reklameradioen Radio Mercur, der i slutningen af 1950'erne brød radiomonopolet herhjemme og begyndte at sende radio på en helt ny måde med rock, pop og reklamer.

Bag serien, der foreløbig har titlen "Mercur", står blandt andre kreativ executive producer Adam Price, som tidligere har været involveret i store TV-serier som "Borgen", "Taxa", "Anna Pihl" og "Nikolaj og Julie".

- "Mercur" er i mine øjne den ultimative danske fortælling om frihed, musik og ungdomskultur. Tænk, der var engang for ikke så længe siden, hvor nogle få smagsdommere bestemte, hvad vi alle sammen måtte høre i radioen. Frit inspireret af virkeligheden oplever vi i serien de vilde dage, hvor nogle få radiopirater beslutter sig for at bryde monopolet og bringe pop og rock til folket. De dage ændrede Danmark, siger Adam Price i en pressemeddelelse.

Masser af god musik

Særligt ved "Mercur" er, at den gør brug af masser af originale hits fra 1950'erne og 1960'erne fra blandt andre fra Tommy Steele, Elvis Presley, Ib Glindemann, Nina & Frederik, Grethe og Jørgen Ingmann, Raquel Rastenni, Alice Babs, Birthe Wilke og Otto Brandenburg.

En lang stribe af de kendeste danske skuespillere medvirker i historien, der har Neel Rønholt i en af de bærende hovedroller.

Optagelserne er netop gået i gang i Svendborg, og serien, der består af 10 afsnit, forventes at have premiere på TV 2 Charlie i foråret 2017.

LÆS MERE: Neel Rønholt gravid

Læs mere om: