4. apr. 2019
Af Dorte Quist

Jørgen Leth færdig med Tour de France: Det er med stor ærgrelse

Jørgen Leth
Jørgen Leth
Foto: Birger Storm/MEGA
TV 2 stopper samarbejdet med den kendte kommentator til sommerens Tour de France

Sommerens Tour de France 2019 bliver uden Jørgen Leth karakteristiske stemme.

- Jørgen Leth har i mange år gjort en kæmpe forskel for TV 2s Tour de France-dækning og for cykelsportens popularitet i Danmark. For mange danskere er hans stemme central i lyden af sommer, og vi vil alle savne hans ekspertise, analyser og vidunderlige historier, når løbet skydes i gang i år. Jørgen er en legende, og vi skylder ham en stor tak for hans umiskendelige bidrag til vores dækning gennem årene, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, til TV2.

Jørgen Leth skulle blive i Danmark

Det normalt så tætte samarbejde mellem Jørgen Leth og TV 2 sporten er grundstødt, fordi TV 2 i år ikke ønskede at bruge Jørgen Leth ude i marken – altså i Frankrig - men i stedet hjemme i studierne i Danmark. Det var ikke hvad Jørgen Leth ønskede, og derfor stopper deres samarbejde nu.

- Vi har hvert år både folk på farten med feltet i Frankrig og et værtshold i vores centrale studie på Kvægtorvet i Odense, og i år har vi ønsket at have Jørgen Leth i studiet herhjemme sammen med Thomas Kristensen og Henrik Jul. Jørgen foretrækker i stedet at være i Frankrig. Vi har med andre ord haft forskellige forventninger til samarbejdet i år, og det er rigtigt ærgerligt, at vi ikke har kunnet finde fælles fodslag, forklarer Frederik Lauesen videre til TV2.

Jørten Leth ærgrer sig

Jørgen Leth kommenterer også bruddet med TV 2 sådan her:

- Det er med stor ærgrelse, at jeg ikke er med på TV 2s Tour-hold igen. Vi har haft et langt og glædeligt samarbejde, der gennem årene har ført til mange magiske stunder i verdens bedste cykelløb. For mig er selve essensen af mit arbejde som Tour de France-kommentator at være i Frankrig, der hvor det sker, og jeg så frem til at være med igen i år og langt ud i fremtiden. En vision jeg indtil for nylig delte med TV 2.

Tour de France 2019 starter lørdag 6. juli og cykles frem til søndag 28. juli. TV 2’s kommentator hold bliver derfor i år Dennis Ritter, Rolf Sørensen, Rasmus Staghøj, Chris Anker Sørensen og Brian Nygaard.

Læs mere om: