8. dec. 2015
Af af Ken Richter

Morten Ankerdal fik tips af Wilbek

Morten Ankerdal
Morten Ankerdal
Foto: Lars Aarø/BILLED-BLADET
Morten Ankerdal - den populære vært på TV 2 SPORT - har selv spillet håndbold i én sæson

Under VM i håndbold for kvinder er det Morten Ankerdal, der er ankermand, når han styrer slagets gang på både TV 2 og TV 2 SPORT. Sin egen aktive erfaring med håndbolden fik han på en enkelt sæson i Brøndby Strand. - Den gang dyrkede jeg fem sportsgrene på én gang. Foruden håndbold var det badminton, tennis, fodbold og bordtennis, husker Morten, der stadig er aktiv med badmintonketcheren.

Det er nu 15 år siden, Morten dækkede sit første VM i håndbold, som fandt sted i Rumænien, og den gang fik han hjælp af en virkelig ekspert. - Det var Ulrik Wilbek, der var flink til at give mig efterkritik på mine reportager, husker Ankerdal, der lærte meget af den daværende landstræners små tips.

Morten Ankerdal holder seerne i hånden

Når Morten i dag står i VM-studiet, som er indrettet tæt på banen i Jyske Bank Boxen i Herning, står han det meste af tiden med ryggen til kampen. - Jeg ser kampen på to skærme, og undervejs kan vi nemt nå at lave 30 klip, som vi bagefter bruger til at forklare seerne, hvad der sker i de forskellige situationer. For mig handler det om at holde seerne i hånden, for det må ikke blive en lukket fest med en masse indforstået snak, som er volapyk for de fleste, fastslår TV-værten.

Læs mere: Da Morten Ankerdal fik kuldechok

Læs mere om: