19. sep. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Sådan vil cykelstjernerne hylde Chris Anker Sørensen

Chris Anker Sørensen
Chris Anker Sørensen
Foto: Alex Tran
De danske cykelstjerner tager i dag hul på VM, og alle landsholdsryttere vil køre for afdøde Chris Anker Sørensen. Med deres indsats på cyklen vil de vise deres gode ven og kollega den sidste ære og respekt. I dag er der enkeltstart ved VM i Belgien

Det kom som et chok for alle, da nyheden om Chris Anker Sørensens ulykke og død i Belgien, blev offentliggjort lørdag.

Når de danske cykelryttere i dag, søndag, tager hul på VM-ugen i professionel cykling på landevejene i Belgien, bliver det i skyggen af tragedien med 37-årige Chris Anker Sørensen.

Alle er i chok efter Chris Ankers død

Alle danske cykelstjerner og alle hos DCU, Danmarks Cycle Union, er rystede, hvilket DCU-direktør Martin Petersen har understreget overfor TV 2 Sporten

- Det er en helt forfærdelig nyhed. Man mangler ord. Han var en elsket cykelentusiast og reporter og tidligere cykelrytter, som mistede livet alt for tidligt. Det rammer os alle, lyder det fra DCU-direktør Martin Petersen.

Chris Anker Sørensen blev påkørt lørdag, da han var på en cykeltur i det nordlige Belgien ved byen Zeebrugge.

Belgiske medier melder, at det var efter et sammenstød med en varevogn, at Sørensen blev så hårdt kvæstet, at det førte til hans død.

Chris Anker var på job i Belgien

Chris Anker var i Belgien for at kommentere VM i cykling, der senere i dag sættes i gang med enkeltstarten for de professionelle mænd.

Danmark repræsenteres på enkeltstarten af rytterne Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg.

Der var lagt op til, at det skulle have været starten på en uge, hvor dansk cykling for alvor kunne vise muskler og fortsætte cykelfesten efter Jonas Vingegaards forrygende Tour de France samt mange andre gode danske cykelpræstationer i sæsonen.

Vil vise Chris Anker respekt

Sådan bliver det ikke, for dødsfaldet ændrer naturligvis meget.

- Nu kører vi for Chris ved det her VM. For at vise respekt for ham, alt hvad han har opnået og hans alt for tidlige død, siger Martin Petersen, direktør i DCU.

Læs mere om: