Tirsdag, 17. marts 2020 - af Laura Dalgård Hansen

Årgang 0-mors mareridt: Forældrene fanget i udlandet

Christina Siguenza
Christina Siguenza
Foto: Lars H. Laursen
Efter mange år i udlandet flytter Christina Siguenzas forældre hjem til Danmark, men på grund af coronavirussen har de meget svært ved at komme væk fra Filippinerne.

”Årgang 0”-Stephanies mor, Christina Siguenza, ser frem til, at hendes forældre flytter hjem til Danmark efter at have boet 17 år på Filippinerne, men nu er glæde vendt til bekymring.

For på grund af coronavirussen har de store udfordringer med at komme til Danmark.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fanget på Filippinerne

Flybilletterne er købt for et par måneder siden, før smitten for alvor spredte sig, men infrastrukturen på Filippinerne er dårlig og tingene ændrer sig time for time.

I skrivende stund er Christina Siguenzas forældre, Merly og John, strandet, fordi de ikke kan komme til lufthavnen i hovedstaden Manila. Flyet flyver som planlagt til Danmark, men de har en 15 timer lang køretur til lufthavnen foran sig, og al trafik er stoppet.

Christina Siguenza: De er sikrest i Danmark

Christina Siguenzas forældre skal efter planen lande i Danmark den 25. marts, og hun er ikke rolig, før de er fremme. 

- Jeg slapper først af, når de er på dansk jord, fortæller hun til BILLED-BLADET.

- Det skal nok gå det hele. Men de er sikrest her i Danmark, hvis de bliver smittet med corona på Filippinerne. Der er sygehusforholdene ikke så gode, forklarer hun.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Tager forældrene i hjemmekarantæne

Christina Siguenza, der er uddannet sygeplejerske, har selv taget alle forholdsregler i forhold til den farlige smitte, og hun er klar til at tage imod sine forældre, når de forhåbentlig lander i Danmark.

- Jeg har besluttet at sætte mine forældre i hjemmekarantæne på trods af, at de kommer fra et ”orange” land og ikke et ”rødt”. Man ved aldrig, og det er vigtigt at tage de forholdsregler, der skal tages, og ikke lempe på dem, forklarer Christina Siguenza.

Hendes forældre skal være i hjemmekarantæne hjemme hos hende, når de forhåbentlig kommer til Danmark.

Christina Siguenza har også skrevet om sit mareridt på det sociale medie Instagram, og BILLED-BLADET har fået lov til at dele hendes opslag. 

Vis dette opslag på Instagram

Mine forældre forsøger netop, at komme hjem til Danmark fra Filippinerne? De havde før udbrudet allerede booket flybilletter. Men da den Fillippinske regering også har initieret Lockdown. Ja, så kan man næsten ikke komme ind i hovedstaden Manila. Men her er der selvfølgelig også restriktioner for, at kunne få lov til at komme ind. Min far tænker, at de har en gyldig grund til at få adgang til hovedstaden for, at tage direkte til lufthavnen. Så vi står ligenu og afventer svar fra @thaiairways om netop det fly de har billetter til, i det hele taget afgår ?Der står intet på deres hjemmeside, under deres reservationer, at flyet er aflyst ??‍♀️ Men mange andre afgange er aflyst. Jeg har købt billetterne og har heller ikke fået mail om noget. Så jeg tænker afgangen ikke er aflyst. Men alt er bare så usikkert ligenu, at man nemt tvivler ? Men det er heller ikke nemt for dem, at komme til manila. De skal med en bus med en køretid på 15 timer, og denne bus køre ikke som vanligt, - plus at der kun kan komme halvdelen af passagerer med. Dette fordi der skal være et sæde tomt imellem hver person. De befinder sig i Camarines sur, et pænt stykke væk fra hovedstaden. Infrastrukturen på fillippinerne er næsten ikke eksisterende, og det køre ikke liiiige regelret som her i Europa ? Militærposterne kan også være en udfordring. Der er meget med magt, og møder man en mili-gut, som bøjer reglerne til egen fordel(og ja, det kan sagtens ske) Ja, så kan det gå flere veje. Men mine forældre har papirerne iorden og har en gyldig flybillet samt dansk statsborgerskab. Jeg håber derfor, at de kommer igennem posterne uden problemer? Så det er lidt op af bakke ? Men vi krydser fingre for, at det lykkedes og at de lander på dansk jord d. 25 marts. Planen er netop, at de flytter retur til Danmark(yay) og bruger huset på filippinerne som sommerhus ? De flyttede i 2003, og vil her i 2020 flytte tilbage efter 17 år i udlandet? Så, det er ikke pga Corona udbruddet, at de var planlagt til at komme til DK. Selvom jeg dog er tryggest ved, at de befinder sig i Danmark under det udbrud her grundet langt bedre sundhedsvæsen i tilfælde af, - du ved ? #Håber ? #covıd19 #outbreak

Et opslag delt af Christina Siguenza (@christinasiguenza) den

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden