Søndag, 10. juli 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Afshin Firouzi spiller fødselslægen Milad i Dag & Nat: Jeg havde aldrig holdt en baby før

Milad i "Dag & Nat" 

Milad i "Dag & Nat" 

Foto: Henrik Ohsten/TV 2
Afshin Firouzi er de seneste uger blevet kendt som fødselslægen Milad i "Dag & Nat", men i virkeligheden har den selvlærte skuespiller meget lidt erfaring med spædbarn.

Mange velkendte stjerner medvirker i TV 2’s dramaserie ”Dag & Nat”, men på rollelisten er der også flere relativt ukendte navne.

Blandt andre har seerne gennem de seneste uger lært Afshin Firouzi at kende i rollen som fødselslægen Milad. Den 41-årige skuespiller er autodidakt, og han har gjort en dyd ud af at forberede sig så meget som muligt til rollen.

Stor udfordring

Han har for eksempel fulgt en fødselslæge på Herlev Hospital for at få en fornemmelse af, hvordan de arbejder.

Det har været både sjovt og udfordrende at arbejde med rollen – ikke mindst fordi, at Afshin Firouzi havde meget begrænset erfaring med spædbørn, inden han fik rollen.

- Det var jo første gang, jeg skulle holde en baby. Jeg skulle ligne en, der havde gjort det flere tusinde gange. Man ved, hvad barnet hedder, og at det er måske 14 dage gammelt, og så skulle man bare tage fat. Men så kiggede den på dig med de der store øjne… Det var både inspirerende og smukt, fortæller skuespilleren, der ikke selv har nogen børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Milad i "Dag & Nat"

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Flere ting til fælles

Bortset fra det med spædbørn synes Afshin Firouzi, at han har flere ting til fælles med Milad.

- Den her karakter læner sig lidt op ad mig selv som person. Han går op i sit arbejde og er dedikeret. Han er god over for sine kollegaer og støtter på det personlige plan. Sådan synes jeg også, jeg selv er, lyder det fra skuespilleren.

Afshin Firouzi har i mange år lavet en masse socialt arbejde og holdt foredrag, og det arbejde passer han fortsat ved siden af sin skuespillerkarriere. Han har blandt andet medvirket i tv-serierne ”Borgen”, ”Overleverne” og ”Fredløs”, og senere på året er han aktuel i sæson to af ”DNA”.

Afshin Firouzi er født i Iran, men flygtede til Danmark som fem-årig med sin familie.

Afshin Firouzi

Foto: Martin Høien

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden