Torsdag, 2. januar 2020 - af Helle Skram de Fries

Alexandra fra X Factor: Sådan har min kræftsyge kæreste det i dag

Alexandra
Alexandra
DR/ Presse
31-årige Alexandra, der gik videre i "X Factor" 1. januar, støtter kæresten Jesper, der er ramt af tarmkræft.
Det er kæresten Jesper, der har meldt Alexandra til "X Factor" 2020.    I første program ser vi en glad Alexandra gå videre med to gange "JA"  - et fra Thomas Blachman og et Ankerstjerne.   
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  Jesper fik i februar sidste år diagnosen tarmkræft, der var på stadie fire, hvilket betyder, at kræften har spredt sig til leveren og begge lunger. 

 

Det var et chok

- Det var et chok. Jesper var kun 28 år, og vi havde absolut ikke forestillet og, at han havde kræft, fortæller Alexandra til BILLED-BLADET og tilføjer:   - Jesper fik et tjek, fordi han havde ondt i maven. Men man tænker jo ikke kræft – slet ikke, når man kun er 28 år gammel.
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!
 
Foto: DR/Presse
  I dag er Jesper lige fyldt 29.   - Da vi fik diagnosen, tog jeg fri for at passe min kæreste. Jeg er med til alle samtaler og behandlinger. Jeg var i gang med sidste del af den HF-eksamen, jeg aldrig var blevet færdig med. Jeg valgte så at studere hjemme og har haft computeren med i blandt andet Mexico, USA, Ungarn og Amsterdam.   Her har Jesper fået alternative behandlinger – udover de traditionelle behandlinger herhjemme.

 

Det eneste naturlige

Mange har rost Alexandra for sætte alt til side for at være hos sin syge kæreste.   - Det var ikke noget, jeg overvejede. Det har været det eneste naturlige for mig. Hvad skulle alternativet være?   Alexandra holder en pause, inden hun fortsætter:   - Selvfølgelig er jeg der for ham. Vi havde været kærester i halvandet år, men vi har kendt hinanden i mange år.  
Foto: DR/Presse
  Jesper meldte Alexandra til "X Factor", fordi han syntes, det var hendes tur til at være i fokus.   Alexandra synes, det var sjovt at være til audition.    - Jeg tænkte meget på Jesper, som var med til audition, så jeg blev ikke rigtig nervøs.   Alexandra vil gerne drive det til noget med musikken, men den største drøm er naturligvis, at Jesper bliver rask.   Han har gennemgået et seks måneders kemoforløb, som han har klaret rigtig flot.

 

Fokus på det positive

- Vi fokuserer på det positive, som er, at Jesper har en ung, stærk krop og klarer kemoen rigtig fint. Han får fire stoffer ad gangen, og hvert stof har sin bivirkning. Men Jesper har taget behandlingen helt utroligt.

- Jeg styrer alt det praktiske med tider og aftaler, og Jesper er rolig og er på intet tidspunkt gået i panik. Han er fantastisk.   Jesper arbejder som HR-konsulent, men er sygemeldt.    - Han skal scannes i januar og fornemligt gennem et nyt behandlingsforløb. Planen er at gøre ham, så stærk, at han kan klare at blive opereret, forklarer Alexandra.   Parret har planer om at tage til et hospital i New York, hvor man er specialister i behandlinger af tramkræft – især hos unge. En behandling der koster mellem en halv og en hel million kroner.   - Så jeg har oversat alle hans journaler til engelsk, forklarer Alexandra.  
  Guitaren har Alexandra spillet på, siden hun sad på teenageværelset.   - Jeg elsker at synge, men har ikke rigtig turde tro på det. Nu må vi se, hvad det kan bliver til.   
  Kræften har ikke slået det unge par ud.   - Vi ser fremad og er positive!   Jesper tror på sin velsyngende kæreste – og sammen tror parret på, at fremtiden bringer noget godt.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden