Fredag, 22. november 2013 — af af Helle Skram de Fries

Allan Simonsen: Fantastisk glad og overvældet af kærlighed

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Han går efter sejren, men fodboldlegenden føler, at han allerede har vundet en ny lykke på sin ”Vild med dans”-rejse.

Da 60-årige Allan Simonsen startede på sin ”Vild med dans"-rejse, var han ikke på det mest lykkelige stadie i sit liv.

Konen gennem flere år, Gitte, og han var separerede, den toårige kontrakt med FC Fredericia var uløbet i juni 2013, og datteren Kira på 10 var, af praktiske årsager, mest hos sin mor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

At ”Vild med dans”-rejsen skulle blive så lang, havde manden der, stadig som den eneste i Skandinavien i 1977 blev kåret til Europas bedste fodboldspiller, aldrig forestillet sig.

- Men det er noget af det bedste, der længe er sket. Dansen har åbnet en helt ny verden for mig. Og selvom jeg aldrig bliver den bedste til at danse, så har dansens univers givet mig en fantasitisk glæde, og jeg nyder stadig hvert sekund, fortæller Allan Simonsen til BILLED-BLADET.

På vej til træning

Vi fangede ham fredag formiddag på dagen for semifinalen, hvor den sindige jyde, for en gangs skyld var en lille smule stresset. Standardreplikken ”Jeg tager det stille og roligt” var skiftet ud med:

- Jeg har altså rigtig travlt. Vi er på vej til træning og skal køre lige om lidt!

Overvældet af kærlighed

Men Allan tog sig dog tiden til at fortælle:

- Jeg har lært rigtig meget af det her – og fået et fantastisk venskab med Sofie. Jeg elsker at være med, det er sjovt, og så er der et fantastisk sammenhold og en varme mellem deltagerne. Vi støtter og hjælper hinanden. Og så er jeg meget overvældet over al den kærlighed fra dem, der uge efter uge sender os videre. Det er helt fantastisk!

Store ord fra en ordknap jyde, men Allan Simonsen blomstrer, folder sig ud og suger alle de skønne oplevelser til sig. Det er super næring til god livskvalitet.

Gør sig absolut umage

Eneste malurt i bægeret er, at Danmark er blevet delt i to – for og imod Allans deltagelse i ”Vild med dans”.

- Det er jeg oprigtigt ked af, for jeg vil helst samle nationen. Men jeg kan ikke gøre noget ved det. Det er ude af mine hænder. Jeg kan kun træne og gøre mig umage – og det gør jeg absolut også.

Allans datter Kira følger engageret med og er en af hans allerstørste fans.

Har fået meget god veninde

- Og hun sidder der også strunk i aften til semifinalen, forsikrer farmand.

Den nye veninde, der er kommet ind i Allans liv, er han stadig meget fåmælt omkring og vil ikke opgradere det i kæreste-kategorien.

- Det en meget god veninde, lyder det med en stemme, der nok også er blevet en tand gladere af det faktum, at den gode veninde er i hans nye liv.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden