Mandag, 30. januar 2023 — af Liz Rørsig

Anders W. Berthelsen fra DNA: Denne særlige person satte min karriere i gang

Anders W. Berthelsen
Anders W. Berthelsen
Foto: Jacob Ljørring
Anders W. Berthelsen har succes på film og tv. Én særlig person var med til at vise ham vejen til skuespillet.

For Anders W. Berthelsen, der er med i TV 2’s krimiserie “DNA”, hvor han spiller politiefterforskeren Rolf Larsen, er jobbet også hans store interesse og hobby. Sådan har det altid været – lige siden skoletiden med amatørteater og små skuespilstykker i folkeskolen med kammeraterne. Takket være folkeskolelæreren Mie Christoffersen i Bramdrup Skole i Kolding blev Anders i 8. klasse skubbet til at gå skuespilvejen da hun foreslog, at han skulle vælge drama som valgfag. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Mie hjalp mig den vej og var god til at se, at jeg havde det lidt svært med skolen, for jeg sad altid og dagdrømte. Men det fik mig virkelig i gang med at læse, fordi det var spændende med manuskripterne og noget, man kunne omforme til noget andet. Min lærer gik virkelig op i det og tog os også til København til teaterfestivaler, fortæller Anders W. Berthelsen til BILLED-BLADET. 

Stadig kontakt

– Så ja, jeg var én af de heldige, som havde en lærer, der så én, og det er jeg meget taknemmelig for. Jeg har sagt det til Mie, for jeg ser hende stadig og skriver med hende, siger skuespilleren, der også sammen med de andre klasser på årgangen fik lavet et kæmpe teaterstykke. Det var både sjovt og en stor glæde for alle.   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden