21. nov. 2014
Af Karina Didriksen

Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen ude af Vild med dans

Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen.
Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen.
Foto: Hanne Juul
Politikeren og hendes dansepartner gav alt, hvad de havde i sig i semifinalen, men det var ikke nok, og de sluttede på en tredjeplads.

Nerverne var på højkant blandt de tre resterende par i ”Vild med dans”, da semifinalen blev skudt i gang fredag aften.

Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen, Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst samt Johannes Nymark og Claudia Rex skulle først dyste i en slowfox som individuel dans og derefter i en triodans.

Der var ingen omdans denne gang, og da pointene og stemmerne var talt op, stod det klart, at Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen måtte forlade ”Vild med dans” - lige inden finalen.

En megastar på dansegulvet

Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen var det første par på dansegulvet i en slowfox, der er en langsom udgave af standarddansen foxtrot. Politikeren fik ros for sin udvikling, men Britt Bendixen mente, at der manglede lidt flow og trinlængde. Dansen resulterede i 32 point – 8 point fra hver dommer.

Bagefter gav Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst deres bud på en slowfox, som imponerede dommerne og gav dem 38 point med to 10-taller og to nitaller.

- Hvad Sophia Loren er for et filmkamera, er du, Sara Maria, på et dansegulv. Du er en megastar!, lød de flotte ord fra Nikolaj Hübbe.

Johannes Nymark og Claudia Rex tog kampen op imod Silas Holst og hans dansepartner i endnu en smuk slowfox, og den skulle vise sig at give parret topkarakterer og dermed årets bedste karakterer i en individuel dans – 40 point med et 10-tal fra hver dommer.

- Til dato må det her være jeres bedste dans! Jeg kan ikke erindre nogen smukkere slowfox, sagde Nikolaj Hübbe, mens Anne Laxholm mente, at mange mænd ville være misundelige på Johannes’ standardholdning.

Fantastiske triodanse

Alle tre par havde skiftet outfit, da de hver især kom på gulvet igen og var blevet til en trio. De skulle nemlig danse aftenens anden dans sammen med tidligere ”Vild med dans”-dansere.

Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen kastede sig ud i en cha-cha-cha sammen med Michael Olesen. Dansen gav 36 point, og Britt Bendixen følte sig godt underholdt, mens Jens Werner sagde, at Michael Olesen tilførte ny energi.

Mads Vad var kommet på hold med Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst, og trioen begejstrede både dommerne og publikum med en samba, som inkasserede topkarakterer med 40 point i alt.

- Det er ufatteligt, hvordan I på en uge kan få det her til at ske. Det er jo hele pakken, lød det med stor forundring fra Jens Werner.

Sidste trio på gulvet var Johannes Nymark, Claudia Rex og Mie Moltke i en jive, hvor Johannes var klædt ud som pilot og pigerne som stewardesser. Også de gjorde så stort et indtryk på dommerne, at de høstede 40 point.

- I fremtiden vil jeg flyve med Nymark Airways. Det var eminent!, fastslog Nikolaj Hübbe.

Spændingen blev udløst

Herefter var det op til seerne, hvem af de tre par, der skulle gå direkte videre til finalen uden omdans.

Inden spændingen blev udløst, var det dog Claus Elmings tur til at komme på gulvet. Han skulle nemlig danse en selvopfundet ”Twist a la Pulp Fiction” sammen med Britt Bendixen.

I sidste ende blev det Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl samt Johannes Nymark og Claudia Rex, som blev stemt videre til finalen næste fredag. Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen måtte forlade konkurrencen med en flot tredjeplads.

- Jeg er rigtig stolt over at være kommet så langt og at have udviklet mig så meget. Det vigtigste, jeg tager med herfra, er glæden ved at danse, for det giver så meget energi, sagde 32-årige Astrid Krag.

Stilling på de samlede point i semifinalen:

Johannes Nymark og Claudia Rex: 80

Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst: 78

Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen: 68

Læs mere om: