Onsdag, 23. februar 2022 — af Laura Dalgård Hansen

Badehotellet: Sådan bliver de unikke kostumer lavet

Cecilie Stenspil og Margrethe Rasmussen
Cecilie Stenspil og Margrethe Rasmussen
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
BILLED-BLADET har mødt "Badehotellets" chefkostumier Margrethe Rasmussen til en snak om hendes arbejde med de fantastisk kostumer fra serien.

”Badehotellet” er noget helt for sig, og sådan har det været lige fra begyndelsen.

Der er tænkt over de historiske detaljer, og de unikke kulisser kender de fleste efterhånden. Men også de fantastiske kostumer har år efter år bidraget til at gøre ”Badehotellet” til det, det er i dag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Med fra begyndelsen

Det er chefkostumier Margrethe Rasmussen, som lige siden sæson 1 har stået bag de flotte kostumer, og selvom hun har masser af erfaring, begynder arbejdet forfra hvert år.

Sædvanligvis rejser Margrethe til London for at finde de rigtige stoffer fra tidsperioden, men på grund af rejserestriktionerne har det ikke været muligt de sidste par år.

- Jeg går der, hvor jeg kan komme og nupper lidt her og der. Hvidberg har en masse gamle stoffer liggende, fortæller Margrethe Rasmussen.

Samarbejde med forfatterne

Arbejdet med ”Badehotellet” begynder i foråret, og hun får udleveret manuskripterne i god tid, så hun kan danne sig et overblik over, hvad der er brug for af tøj til de enkelte karakterer.

Margrethe Rasmussen er ligeledes i kontakt med forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, så hun kan spore sig ind på, hvad de har tænkt. De kender figurerne bedre end alle andre, og derefter er det altså Margrethe Rasmussens opgave at få forfatternes tanker gjort om til fantastiske kostumer.

Syr selv

- I sidste sæson var Weyses ekskone Fanny Fjord med, og hun skulle også være sin egen. Stig og Hanna havde noget med hende, som de ikke rigtig kunne forklare. Men så efter en nat vågnede jeg og tænkte: Nu har jeg den!

I foråret er det Margrethe Rasmussen og en kostumier, der arbejder med tøjet til serien, og når optagelserne nærmer sig, udvides holdet med fire skræddere og nogle gange også en praktikant.

Rigtig mange af kostumerne er nogle, som de selv syr, og kostumerne fra de tidligere sæsoner hænger ude i studierne i Risby, hvor de fleste optagelser foregår. På den måde har de rig mulighed for at finde gamle kostumer frem og sy om, hvis der er brug for det.

Det har de gjort her til sæson 9, fordi der i 1945, som serien foregår i, var mangel på tekstiler, og det afspejler sig i gæsternes garderober.

Margrethe Rasmussen finder blandt andet inspiration til kostumerne ved at kigge i gamle udgaver af BILLED-BLADET.
Foto: Hanne Juul

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden