14. mar. 2019
Af Casper Nielsen

Badehotellet solgt til USA og Canada

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_dsc0765_0.jpg
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Nu kommer seere også til at kunne se Hr. Weyse og co. i USA og Canada. ”Badehotellet” er nemlig blevet solgt til streamingtjenesten Walter Presents.

Hr. Weyse’s krukkerier, Fies sødme og Hr Madsens flabede plebejer-facon begrænser sig ikke kun til "Badehotellet" i Danmark.

Snart skal USA og Canada også få at se, hvordan livet på landet i 1920ernes, 30’ernes og 40ernes Danmark foregik - i en fiktiv form.

"Badehotellet" – TV2s største succes-serie i årevis - er nemlig blevet solgt til USA og Canada.

Også på skærmene i Europa

Streamingbrugere får inden længe adgang til seriens første tre sæsoner på tjenesten Walter Presents (WP), der er kendt for at finde kvalitetsserier fra hele verden til sine brugere, skriver TV2 i en pressemeddelelse.

I forvejen er hele eller dele af "Badehotellet" solgt til Norge, Sverige, Finland, Estland og Grækenland, mens der er forhandlinger med både Tyskland og Spanien.

Bag det nordamerikanske køb af 'Badehotellet' står Global Series Network (GSN) og Walter Presents, som også har etableret samarbejde med Public Broadcasting Service (PBS) og Channel 4.

Walter Presents er en streamingtjeneste dedikeret til at vise populære og prisvindende fiktionsserier på fremmedsprog.

Ikke første danske køb

WP er opkaldt efter en af sine grundlæggere Walter Iuzzolino, der er kendt som en lidenskabelig drama-fan.

- "Badehotellet" er en vidunderlig og hyggelig serie, der har overgået alle andre fiktionsseertal i Danmark i de seneste mange år. Serien er et glimrende eksempel på en smukt udformet, kommercielt finansieret serie, der appellerer til et bredt publikum, siger Walter Iuzzolino.

- Efter at vi en periode har vist moderne nordiske thrillere, er vi glade for at kunne tilbyde vores amerikanske publikum et succesfuldt tidsdrama, som giver en ny tone og følelse til vores voksende katalog af serie-hits. "Badehotellet" er den perfekte serie at nyde fra sofaen.

"Badehotellet" er ikke den første TV 2-serie, Walter Presents har købt.

Streamingtjenesten har også TV 2-serierne "Greyzone" og "Norskov" blandt sine tilbud til de nordamerikanske brugere

Læs mere om: