10. feb. 2020
Af af Laura Dalgård

Badehotellet: Tyskerne tog min mormors hotel

Peter Hesse Overgaard spiller hr. Aurland, der bestemt ikke har det godt med den tyske besættelse i "Badehotellet"
Peter Hesse Overgaard spiller hr. Aurland, der bestemt ikke har det godt med den tyske besættelse i "Badehotellet"
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Peter Hesse Overgaard, der spiller hr. Aurland i "Badehotellet", har selv oplevet tyskernes overtagelse af ejendom på tætteste hold.

Hvis man er blandt de mange tusinde, der hver mandag følger med i ”Badehotellet” på TV 2, er man ikke i tvivl om, at hr. Aurland (spillet af Peter Hesse Overgaard) er stor modstander af tyskerne, og han og resten af gæsterne havde håbet, de kunne holde ferie uden besøg fra besættelsesmagten.

Men Amanda og badehotellet er truet af en tysk løjtnant, som vil overtage hotellet, hvis der ikke blev gjort, som han befaler.

Skete i virkeligheden

I virkeligheden var der flere danske hoteller, der blev overtaget af tyskerne under krigen, og i skuespilleren Peter Hesse Overgaards familie var det noget, de mærkede på nærmeste hold.

– Min mormor havde et stort hotel i Randers, hvor der kunne være tusind gæster. Det hed en håndværkerforening, og her kunne folk booke sig ind. En dag kom tyskerne pludselig og sagde, de skulle bruge hotellet, og at hun skulle rømme det. Alle møbler skulle ud. På hotellet var der nogle meget store spisesale, og der kunne være mange mennesker. De tømte det hele og lagde halm ud overalt og brugte det som lazaret.

Også farfar blev ramt

Men mormor var ikke den eneste i skuespillerens familie, der har fået inddraget sin ejendom af tyskerne. Også Peter Hesse Overgaards farfar var hotelejer, og det samme skete for ham. Under krigen havde han et badehotel med otte-10 værelser i Lønstrup i Nordjylland.

– Tyskerne kom, fordi de ville bruge det til deres officerer, og han blev også bedt om at trække sig, fortæller skuespilleren.

Om det kommer til at gå lige så slemt for det lille badehotel i tv-serien, eller om Amanda og gæsterne klarer skærene, må vi vente med at finde ud af.

Læs mere om: