12. feb. 2019
Af Casper Nielsen

Badehotellets Thomas Levin: Mine bedsteforældre var i KZ-lejr

Thomas Levin
- Min hjemstavn er jo København. Jeg bor her, jeg lever her, jeg ånder her. Det er svært at beskrive et særligt forhold til et sted, man er vokset op. Ikke andet, end at jeg er glad.
Foto: TV 2
Thomas Levin, der spiller den jødiske flygtning Robert i TV 2's Badehotellet, har selv haft familie, der oplevede at blive deporteret til Hitlers koncentrationslejre.

Thomas Levin oplever fragmenter af sin egen familiehistorie, når han spiller jødiske Robert i TV 2s seersucces "Badehotellet".

Jødiske Levin har flere i sin familie, der blev deporteret til koncentrationslejre. Nogle af dem overlevede heldigvis - blandt andre hans østrigske farmor, som tilmed mødte hans danske farfar i lejren.

Gift efter befrielsen

Det fortæller Levin til Ekstra Bladet.

Thomas Levins farmor blev sendt til koncentrationslejren i Theresienstadt , og det samme gjorde hans farfar.

Selv om forholdene var horrible – og mange døde i lejren - lykkedes det for dem at holde sammen og blive gift, da de blev befriet og kom til Danmark, afslører skuespilleren.

I i ”Badehotellet” spiller Thomas Levin selv en af de jøder, der i 1939 er på flugt fra Østrig og for en stund gemmer sig i Nordjylland.

- Deportationer, forfølgelse og udrydningslejre er i den grad en del af min families fortælling. Mine bedsteforældre er ikke mere, men jeg har da følt dem tæt på mig, mens jeg har spillet med i "Badehotellet", siger Thomas Levin til Ekstra Bladet.

Privat er Thomas Levin i dag gift med skuespillerkollegaen Laura Christensen og har børnene Jacob og Martha.

https://imgix.billedbladet.dk/laeevin_0.jpg
Thomas Levin, Laura Christensen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Læs mere om: