Badehotellets Weyse hylder de gamle filmhelte

Jens Jacob Tychsen

Jens Jacob Tychsen

Foto: Jeppe Michael Jensen
Skuespilleren bag Badehotellets Edward Weyse, Jens Jacob Tychsen, sender små kærlige hilsner til sine store forbilleder.

Hvis du kan genkende detaljer fra gamle danske film, når du ser "Badehotellet" på TV 2, er det bestemt ikke tilfældigt.

Skuespiller Jens Jacob Tychsen, der spiller den affekterede og krukkede Edward Weyse i "Badehotellet", lægger stor vægt på de små deltaljer. Når han spiller rollen som Weyse, sender han små kærlige hilsner til sine gamle filmhelte.

Sprogøe og Strøbye

Det er navne og personligheder som Poul Reumert, Jørgen Reenberg, Ebbe Rode, John Price og Preben Mahrt, der har lagt klangbund til Edward Weyse, forklarer Jens Jacob Tychsen til BILLED-BLADET.

– Og så blandet sammen med mine egne personlige helte, som er Ove Sprogøe, Poul Reichhardt, Axel Strøbye, Karl Stegger og mange andre, siger skuespilleren.

Han fortsætter: 

- Størstedelen af min portrættering af Edward Weyse er en stor kærlighedserklæring til mange af de gamle, som har givet mig så meget, lige fra jeg som barn har siddet og set den ene danske film efter den anden –  igen og igen

Elsker små guldkorn

Jens Jacob Tychsen, der som skuespiller har prøvet kræfter med alle genrer indenfor film, TV, teater og musicals, nyder at lave "Badehotellet". 
 
– Vi får jo lov til at lave dansk folkekomedie i 2015. Det er lidt som at blive suget tilbage til fortiden, forklarer han.
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden