15. apr. 2018
Af Karina Didriksen

Birgitte Hjort Sørensen fra Greyzone: Det var dejligt at komme hjem

Birgitte Hjort Sørensen.
Birgitte Hjort Sørensen.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Birgitte Hjort Sørensen nyder at være tilbage i en dansk TV-serie efter nogle år i udlandet.

For fem år siden sagde Birgitte Hjort Sørensen farvel til karakteren Katrine Fønsmark i DR-serien ”Borgen” og satte kursen mod udlandet.

Og efter nogle år med en international karriere nyder hun at være tilbage i Danmark, og hun er glad for, at hun landede rollen som droneingeniøren Victoria Rahbek i TV 2-serien ”Greyzone”.

– Det var dejligt at komme hjem. Arbejdet herhjemme – i modsætning til udlandet – er en dejlig tryg og familiær fornemmelse, for det er mange af de samme ansigter, der går igen foran og bag kameraet, fortæller Birgitte Hjort Sørensen til BILLED-BLADET.

Ensom i udlandet

Mens Birgitte Hjort Sørensen arbejdede i USA, medvirkede hun blandt andet i Martin Scorseses serie ”Vinyl”. Men det, der startede som et eventyr, endte med hjemve.

- Det er et af de mest prestigefyldte jobs, jeg har haft, med tunge navne ombord. Men realiteten var bare enorm meget ensomhed og ventetid, og det, jeg lavede som skuespiller, var ikke så meget anderledes end det, jeg kunne lave derhjemme, forklarer hun og tilføjer:

- Det vejede ikke nok op for det afsavn, jeg følte. Det er let at blive forført af drømmen derovre, men det var ikke vigtigt nok for mig.

Savnede kæresten

Den 36-årige skuespiller savnede især sin kæreste, Kristian Ladegaard-Pedersen, som hun nu er ved at bygge et liv op sammen med i Danmark. Til august bliver de forældre for første gang.

Birgitte Hjort Sørensen kan ses i ”Greyzone” på TV 2 hver søndag kl. 20.

Læs mere om: