Mandag, 5. december 2022 - af af Laura Dalgård Hansen og Sofie Nymand

Birthe fra Brødrene Mortensens jul: Sådan ser hun ud i dag

Brødrene Mortensens jul
Brødrene Mortensens jul
Foto: TV 2
Det er 24 år siden, at julekalenderen om "Brødrene Mortensens Jul" blev sendt første gang.

Det er december, og rundt omkring er der mange danskere, der de seneste uger har nydt at følge én eller flere julekalendere. 

Mange følger de nye julekalender, mens andre nyder at finde nogle af de gode gamle klassikere frem. Blandt andet ”Brødrene Mortensens Jul”, som i år fylder 24. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Julekalender med succes 

Julekalenderen blev første gang vist i 1998, og i dag er der stadig mange, der kan huske Kaffe-Hanne og synge med på ”Flødebolleræs”-sangen.

I den elskede julekalender medvirker en række kendte skuespillere som Sofie Lassen-Kahlke, Karl Bille, Søren Spanning, Vibeke Hastrup, Claus Bue og naturligvis musiker Flemming ”Bamse” Jørgensen”.

Arbejder bag kameraet

Børneskuespillerne havde naturligvis en central rolle i TV 2-julekalenderen, som er produceret af Regner Grasten.

Netop Regner Grastens datter spiller én af de centrale figurer i julekalenderen. Det er nemlig Puk Grasten, der i dag er 36, som spiller Hugos veninde Birthe Lund.

Puk Grasten med sin far, Regner, mor Tove og søster Maj til premieren på "Hvidstengruppen II". 
Foto: Søren Jul Lamberth

Til BILLED-BLADET har Puk Grasten tidligere fortalt, at hun mindes julekalenderen som en sjov tid, men at hun i dag nyder arbejdet bag kameraet.

Puk Grasten debuterede med spillefilmen ”37” og vandt hovedinstruktør-prisen på Moskva International Film Festival for den, derudover blev hun blev tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Ny film på vej

I øjeblikket er hun i gang med at filmatisere Leonora Christina Skovs bestseller ”DEN, DER LEVER STILLE”:

- Det er en kæmpe ære, som jeg tager meget seriøst. Jeg både skriver og instruerer filmen, og jeg har brugt meget lang tid på researchdelen, har hun udtalt til BILLED-BLADET om filmarbejdet.

- Det har været fantastisk at møde publikum til foredrag, som Leonora Christina Skov har holdt. Det har været et møde med et meget åbent publikum, der har delt deres personlige oplevelser med mig for, hvorfor netop denne bog har haft en stor betydning i deres liv.

Optagelserne begyndte tidligere på året, og filmen får premiere i 2023. 

- Jeg håber, at jeg kan give folk en ny oplevelse med filmen og ramme ind til kernen, der har påvirket så mange mennesker – inklusiv mig selv, fortæller Puk Grasten.

Dygtige barnestjerner 

I ”Brødrene Mortens Jul”, medvirkede også flere andre børnestjerner. I rollen som Mouritz Madsen ser man Per Damgård Hansen, der i 1996 spillede Krumme i julekalenderen ”Krummernes Jul”, der også er produceret af Regner Grasten.

Hugo Mortensen bliver spillet af Rasmus Albeck, der også har medvirket i flere af ”Anja og Viktor”-filmene, mens Lasse Baunkilde, der spiller Wilhelm Mouritzen i ”Brødrene Mortensens Jul”, blandt andet også er kendt fra filmen ”Min søsters børn” og tv-serien ”2900 Happiness”.  

"Brødrene Mortensens Jul". 
Foto: TV 2

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden