8. nov. 2013
Af Dorte Quist

B.S. Christiansen har filmet med depressive kvinder

b. s. christiansen
B. S. Christiansen
Foto: AOP
Det omdiskuterede TV 2-program er blevet filmet, og den tidligere jægersoldat og TV-kendis har lavet otte programmer, hvor han hjælper deprimerede kvinder af med at bruge piller.

Da TV2 i begyndelsen af året i et opslag søgte depressive kvinder, som ville medvirke i et TV-program med B.S. Christiansen, hvor han ville hjælpe dem ud af deres depression, medførte det en større polemik. Kritikken strømmede ind til TV 2 fra især Depressionsfonden og PsykiatriFonden, der advarede mod programmet, fordi det kunne være farligt for de medvirkende kvinder. Men TV 2 valgte alligevel at lave programmet. Og de otte programmer er nu optaget, og planlagt til visning efter, skriver Ekstra Bladet.

- Jeg har lavet otte nye TV-programmet, hvor jeg hjælper en masse depressive kvinder med at komme ud af deres depressioner og deres brug af antidepressiv medicin, som bliver vist til vinter, fortæller B. S. Christiansen til Ekstra Bladet.

- Naturen er en vigtig del af helbredelsen, men det handler også om, at man spiser rigtigt, at man dyrker noget motion og finder livsglæden. Og så er det vigtigt at vide, at piller og medicin kun fjerner symptomerne, men ikke fjerner årsagen til depressionen.

TV 2-redaktør Jes Schrøder bekræfter også til Ekstra Bladet, at de otte programmer er færdige, og han forsvarer samtidig, at TV 2 valgte at gennemføre programmet.

- Det er fordi, at dem, der kritiserede programmet, ikke vidste, hvad programmet handlede om, eller hvordan det skulle laves. De kritiserede det ud fra et castingopslag. Men jeg kan garantere, at programmet er fagligt forsvarligt, siger Jes Schrøder.

Læs mere om: