15. jun. 2015
Af af Ken Richter

B.S. Christiansen om Ridderkorset: Det kom bag på mig

B.S. Christiansen
B.S. Christiansen er blevet tildelt af Ridderkorset af dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen har netop modtaget Ridderkorset af dronning Margrethe.

Som en erfaren soldat med en fortid i jægerkorpset sker det uhyre sjældent, at B.S. Christiansen bliver overrasket.

Nu er det alligevel sket, at han er havnet i en situation, han ikke selv havde helt styr på.

Han er blevet tildelt Ridderkorset, og B.S. Christiansen har derfor måttet skifte til kjole og hvidt, inden han mødte op på Christiansborg Slot for at sige tak til dronning Margrethe.

LÆS MERE: Danskerne vil have B.S. Christiansen som forsvarsminister

B.S. Christiansen er ydmyg

– Jeg havde aldrig troet, at det skulle ske for mig, og jeg er utrolig ydmyg og stolt over den ære, det er, at få tildelt Ridderkorset, siger Bjarne Slot Christiansen.

Selve medaljen fik han overrakt i Forsvarsministeriet, og her understregede hans tidligere chef, at B.S. Christiansen skulle møde op til audiens hos dronningen i kjole og hvidt.

– Jeg havde en fortrolig samtale med dronningen, men jeg kan da sige, at vi blandt andet talte om kronprinsen og prins Joachim, som majestæten udmærket vidste, at jeg i deres soldatertid havde været med til at lære dem begge at springe med faldskærm. Jeg har for eksempel haft 24 spring i frit fald med kronprinsen, siger B.S. Christiansen.

Til efteråret vender B.S. Christiansen tilbage på TV-skærmen, hvor han på TV 2 i seks afsnit har fokus på mænd, og senere bliver den nyslåede ridder vært i en dokumentar om de truede elefanter og næsehorn på det afrikanske kontinent.

Læs mere om: