18. nov. 2015
Af af Ken Richter

BS kæmper for de sidste elefanter

B.S. Christiansen
B.S. Christiansen
Den tidligere jægersoldat frygter, at de flotte dyr uddør

Hver dag bliver 100 elefanter dræbt af krybskytter, og dermed er det store og flotte dyr truet af udryddelse. Det problem sætter B. S. Christiansen fokus på onsdag kl. 20.50 på TV 2 i programmet "BS & De sidste elefanter".

- Det gjorde et stort indtryk på mig at besøge et elefantbørnehjem for små elefantunger, der har mistet deres mor - ja i nogle tilfælde hele familien - til kyniske elfenbenshandlere, fortæller BS om sit besøg i Kenya. BS var i det afrikanske land for at deltage i et krævende motorløb, som har til formål at samle penge ind, så det er muligt at rejse et hegn omkring Kenyas nationalparker.

- Gennem flere år har det været en hjertesag for mig at bidrage til at redde elefanter og næsehorn fra udryddelse, siger den tidligere jægersoldat. Han ser en kombination af fattigdom, korruption og krybskytteri som den værste fjende for elefanterne, hvis stødtænder er en eftertragtet og kostbar vare.

- Jeg håber, det kan blive skamfuldt at eje elfenben, så vi kan få vendt udviklingen, siger B.S. Christiansen om målet med sit program.

Læs mere om: