Lørdag, 12. februar 2011 - af af Hanne Rask

Cecilie Beck glad for at få manden hjem fra Egypten

Rasmus Tantholdt og Cecilie Beck

Rasmus Tantholdt og Cecilie Beck

Foto: Birger Storm
Der hersker kaos i Egypten for tiden, og det fik reporteren Rasmus Tantholdt at mærke.

- Det var godt at få Rasmus hjem. Generelt er jeg et ret roligt gemyt, men jeg kan godt få pulsen op, når han fortæller om sine oplevelser. Det er ikke så meget, når han rapporterer på TV. Det er mere, når han i telefonen fortæller om, hvad han oplever, siger TV 2-værten Cecilie Beck. Hendes mand, kollegaen Rasmus Tantholdt, der gennem flere år har rapporteret fra verdens farligste brændpunkter, er vant til lidt af hvert, men hans oplevelser i Ægypten i sidste uge, er alligevel noget af det værste, han har været udsat for.

Bilen, han sad i sammen med sin fotograf, blev angrebet af en stor gruppe aktivister, der i næsten et kvarter hamrede løs på bilen med køller og knive, mens de forsøgte at få TV 2-journalisten ud. Tantholdt kan takke bilens chauffør for, at de slap nogenlunde uskadte derfra. I sidste øjeblik trådte chaufføren speederen i bund og kom dermed fri af angriberne, der var overalt. Sågar på bilens tag, hvorfra de forsøgte at smadre sig vej ind i bilen. Og som om den voldsomme episode ikke var nok, blev Rasmus Tantholdts hotel to gange stormet af vrede aktivister - i en by helt uden politi. Reporteren og hans fotograf vurderede, at det var for farligt at blive og kom hjem lørdag.

- Det er ikke rart at høre om, men jeg ved, at det ER meget sjældent, der sker journalister noget, og generelt må man forsøge at lade være at bekymre sig. Det kan også være farligt at være gift med en brandmand, ligesom man på et eller andet tidspunkt også er nødt til at slippe sine børn og selv lade dem cykle i skole, selv om man helst vil beskytte dem hele vejen. Sådan er det, siger Cecilie Beck, der endnu ikke ved, hvornår hendes gemal tager af sted igen. Det afhænger af udviklingen i Egypten.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden