3. aug. 2011
Af af Jan Bergman

Cecilie Beck lå indlagt en hel måned

Cecilie Beck
Cecilie Beck
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Nyhedsvært Cecilie Beck var blot 18 år, da hun oplevede et af sit livs værste mareridt – hun blev alvorligt syg under sin rejse i Congo.

Den unge Cecilie var rejst på en tog og en halv måned lang ferie hos sin stedfar i Afrika, og det endte desværre med en lang hospitalsindlæggelse.

- Først blev jeg ramt af blindtarmsbetændelse og skulle opereres på det lokale hospital. Jeg blev lagt op på noget, der lignede et skolebord og fastspændt med læderremme, da jeg skulle i narkose. Det mindede om et rent torturkammer, fortæller Cecilie Beck til Ekstra Bladet.

Trods de meget primitive forhold og en angst for at noget skulle gå galt, gik operationen godt og - i dag har jeg da det pæneste blindtarmsar af alle, jeg kender, fortæller hun og tilføjer:

- Men jeg var sindssyg bange for at få blod, da jeg var i narkose.

Malaria og bronkitis

Desværre var forholde så ringe at hospitalet ikke havde fornødenheder mod de mange myg.

- Jeg fik selvfølgelig malaria. Et par dage efter fik jeg også raget en bronkitis til mig, fortæller nyhedsværten om den mareridtagtige oplevelse i Congo.

Indlagt på enestue en hel måned

- Alt i alt var jeg indlagt i en måned. Jeg lå på en enestue, fordi jeg var hvid. Resten af patienterne lå på gulvet. Det var ikke så fedt. Jeg var meget glad, da jeg blev udskrevet - og meget tynd. For der var ikke rigtig noget mad på hospitalet, lyder det fra Cecilie Beck.

Læs mere om: