Mandag, 13. november 2017 - af af Liz Rørsig og Niels Burgos

Cecilie Frøkjær: Min mega-seje farmor

Cecilie Frøkjær

Cecilie Frøkjær

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
TV-værten hylder en kvinde, der har betydet meget for hendes valg i livet.
Et menneske, der har betydet utroligt meget for Cecilie Frøkjær, er hendes elskede farmor, der var bibliotekar og døde i 2003. Cecilie drømte faktisk også selv om at blive bibliotekar, da hun var 10 år.   – Min farmor boede dengang i en lejlighed oven på biblioteket, og jeg fik lov til at være der efter lukketid, hvor vi havde hele biblioteket for os selv.  Valget faldt dog som voksen på journalistuddannelsen, og det har Cecilie aldrig fortrudt. Farmoderen har også været inspirationskilde for TV 2-værten til at sætte sig mål i livet. 
 

Farmors fantastiske historie

– Hun traf nogle valg, som var anderledes og modige, og jeg havde hende i tankerne, da jeg sagde op på ”Go’morgen Danmark” og ”Go’aften Danmark”. Min farmor inspirerede mig til at turde tage de spring. Hun var en fantastisk kvinde med en ret usædvanlig historie. Som 31-årig blev hun enke med to små børn – min far og min onkel – og drev med held familiens manufakturhandel videre. Da hun var 54 år, ville hun gerne uddanne sig til bibliotekar og var dermed den ældste hf-studerende og den ældste beboer på Grønjordskollegiet. Da min farmor fyldte 60 år, blev hun bibliotekar, og da hun var 70 gik hun på åbent universitet. 
   

Farmor rejste til USA som 80-årig

– Som 80-årig rejste hun til USA i to måneder for at lave research til en bog om folk, der var udvandret fra Vallekilde, hvor hun boede. Bogen udkom så senere. Jo, hun var megasej og den bedste farmor i hele verden, fortæller Cecilie med tindrende øjne.  Og når vi nu er ved drømme og mål, har Cecilie et ønske, som hun meget gerne vil have opfyldt. At køre rundt i en camper i USA til blandt andet Niagara Falls og Grand Canyon i fire uger.  – Det vil jeg vildt gerne opleve. Og så få nogle ordentlige pomfritter med remoulade, en stor whopper, en milkshake og kæmpecola og så af sted, griner hun.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden