Cecilie Hother fyrer op under grillen på TV
Sommertid er som bekendt grilltid, og fra i aften, torsdag, tænder Cecilie Hother op i grillen på TV 2 Fri. Det sker i ”Grilltjansen”, hvor tre stjernekokke på skift bliver udfordret i et nyt udekøkken. Kokkene er David Johansen, Thomas Rode og Dak Wichangoen, og ud fra seks ingredienser skal de kreere lækre grillretter.
Cecilie Hother selv elsker at grille, og hun er glad for fisk på grillen.
- Det er svært, for fisk må ikke få for meget. Men det går hurtigt, og frisk fisk på grill smager fantastisk. Og så er der selvfølgelig grillpølserne. Det er så heldigt, at jeg rigtig godt kan lide sprukne pølser, så det gør absolut ikke noget, at de får for meget. Der er ikke noget som en klassiker: en god sommer- eller kartoffelsalat med friske urter og grillpølser, siger Cecilie Hother til BILLED-BLADET.
Barndom med grillhygge
De bedste grill-minder har hun med fra barndommen, hvor familien havde en opmuret grill med bord omkring.
- Så kunne hele familien sidde omkring grillen og spise. Jeg har fem søskende, så vi var mange. Der var lavet et indhak i skoven, hvor vi boede, så vi kunne sidde ved grillen og se ud over markerne. Min far sad der altid et par timer før os andre, læste bog og drejede på kyllingen, så den blev helt rigtig. Jeg kan huske, at jeg løb til og fra og syntes, det var det hyggeligste i hele verden. Og på en eller anden mærkelig måde var det altid godt vejr, husker Hother med et smil.