25. jul. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Chris Anker Sørensen: Sådan er mit Tour de France-liv

Chris Anker Sørensen
Foto: Alex Tran
Chris Anker Sørensen ved om nogen en masse om Tour de France, og igen i år kommenterer han løbet for TV 2. Samtidig har han sin egen cykeltræning at passe, så der er rigeligt at se til.

I 2016 kørte Chris Anker Sørensen sit femte og sidste ”Tour de France”, men allerede året efter var han tilbage i Frankrig – denne gang for at være med på TV 2’s hold.

I 2017 blev han en del af kommentatorholdet under det legendariske løb, og igen i år er han med rundt i hele Frankrig for at dække løbet.

Den tjans klarer den 33-årige tidligere cykelrytter samtidig med, at han stadig har sin egen cykelkarriere at passe.

Travlt Tour de France

- Fordi jeg stadig er aktiv, står jeg op klokken seks og spiser morgenmad. Jeg cykler fra klokken halv syv til elleve-tolv-tiden. Så en lynhurtig frokost og op i boksen og kommentere, fortalte Chris Anker Sørensen, da BILLED-BLADET mødte ham nogle uger inden afgang til Frankrig.

- Når løbet er slut, har vi en masse "lives" (direkte TV, red.) med hjem, og så hjælper vi også med at pakke ned. Som regel er vi fremme på hotellet ved 23-tiden, og så er det direkte i seng. Dagene går rimelig stærkt. Vi kører typisk 200-300 kilometer om dagen, og så sover vi altid i målbyen, forklarede den alsidige cykelrytter.

Føles som en skoleudflugt med kammeraterne

Det er altså nogle lange dage, som Chris Anker Sørensen har i disse uger, men det gør ikke noget, når det er sjovt at være på arbejde.

- Jeg glæder mig til at se noget godt cykelløb og til at være nede og hygge med Nygaard og Staghøj. Det var som at være på skoleudflugt med kammeraterne, fortalte han om oplevelsen, han havde med kollegaerne Rasmus Staghøj og Brian Nygaard under sidste års tour de france.

I denne uges BILLED-BLADET, nr. 30, kan du læse et stort interview med Chris Anker Sørensen.

Læs mere om: