Tirsdag, 28. februar 2023 — af Karina Didriksen

Christian Degns kæreste i tårer på tv: Åbner op om svær familiehistorie

Christian Degn og Trine.
Christian Degn og Trine.
Foto: Søren Lamberth
Tv-værten Christian Degn og kæresten Trine var overlykkelige, da hun blev gravid, men kort efter kom en stor frygt.

Christian Degn og hans kæreste Trine var jublende lykkelige, da de i efteråret 2021 fandt ud af, at de skulle være forældre for første gang.

Men kort efter meldte bekymringerne sig. Ved en scanning fandt parret ud af, at deres ufødte barn havde en nakkefold, der var for tyk, og det kunne betyde, at der var en kromosomfejl.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det så man i afsnit 2 af ”Degn vil være far”, der blev sendt på TV 2 tirsdag den 28. februar. Her åbnede Trine også op for en svær familiehistorie.

- Trine har en søster, som er multihandicappet, og som gør, at vi skulle igennem nogle større undersøgelser, fortæller Christian Degn til BILLED-BLADET, mens Trine fortsætter:

- Jeg har også en lillesøster, som er død af det. Hun blev knap to måneder. Min nulevende lillesøster er lige blevet 28 år og er meget stærkt handicappet.

- Hun har en kromosomfejl, og jeg er bærer af den sygdom. Christian blev udredt, og han har heldigvis ikke samme kromosomfejl. Hvis han havde haft det, ville der være 25 procent risiko for, at vi kunne få et multihandicappet barn, tilføjer 32-årige Trine.

Folk bliver kede af det

Alligevel er frygten der stadig hos kæresteparret, og i programmet ser man, at Trine bryder ud i tårer ved tanken om, at der måske kan være noget galt med deres barn.

- Jeg har ikke lyst til at mærke de bevægelser i maven, hvis jeg ikke ved, at barnet har det godt. Det ville blive alt for hårdt, lyder det fra en berørt Trine, som understreger, at hun aldrig nogensinde ville undvære sin søster:

- Når jeg fortæller om, at jeg har en handicappet lillesøster, så bliver folk kede af det på mine vegne. Men jeg har jo aldrig kendt andet, det har bare været sådan, mit liv har været, og jeg elsker hende rigtig meget. Men jeg kan jo godt se de begrænsninger, det har givet for mine forældre.

Foto: TV 2

Den største frygt

Trines forældre var også meget bange for, at der skulle gå noget galt med hendes graviditet.

- Det værste, de kunne frygte for mig, var, at der skulle ske det samme for mig, og at jeg fik et multihandicappet barn. Men mine forældre blev overdrevet lykkelige, da de hørte, at de skulle være bedsteforældre, fortæller Trine til BILLED-BLADET.

I dag er parret forældre til sønnen Vagn på otte måneder, som heldigvis er helt rask.

- Vagn har på mange områder overhalet min søster i sin udvikling allerede, forklarer hun.

Trine med sønnen Vagn. 
Foto: Søren Lamberth

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden