18. jan. 2020
Af af Liz Rørsig og Stine Ramlyng

Claudia Rex bryder tabu: Jeg havde tvangstanker

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/claudia_1.jpg
Foto: Jesper Sunesen
Vild med dans-stjernen Claudia Rex bryder nu et tabu omkring tvangstanker og -handlinger. Det gør hun som nyudnævnt ambassadør af OCD-foreningen.

Claudia Rex har i mange år selv kæmpet med OCD og gør det stadig, men har lært at tackle lidelsen ved hjælp af terapi.

– Jeg har længe haft lyst til at bryde tabuet og fortælle om mine egne udfordringer i håbet om at hjælpe andre, der kæmper med tvangstanker- og handlinger. Da OCD-foreningen henvendte sig, tænkte jeg, at nu var tiden til det, fortæller Claudia til BILLED-BLADET.

Bange for at familien ville dø fra hende

”Vild med dans”-stjernen, der i dag blandt andet er radiovært på Pop FM, fortæller, at hendes tvangstanker særligt omhandlede én ting.

– Jeg var angst for, at mine nærmeste skulle dø fra mig, og at det var min skyld. Derfor skulle jeg i min dagligdag gøre en masse ting for at forhindre det, siger Claudia ærligt. Under ”Vild med dans” kom OCD’en også til at fylde.

Havde tvangstanker i Vild med dans

– Mine tvangstanker har været kraftigst, når jeg enten overhovedet ikke havde noget at lave, eller når jeg modsat havde alt for meget, jeg skulle. Og i ”Vild med dans” er man rimeligt optaget. Da jeg for eksempel stod i ”dødsbananen”, skulle jeg lave en masse skjulte ting for at sikre mig, at vi røg videre.

- Det har været temmelig belastende. Jeg har igennem mit tidligere job som danselærer også mødt unge mennesker, der kæmper med lidelsen, ligesom mange kontakter mig på de sociale medier for at spørge mig til råds. Jeg håber, at jeg ved at fortælle min egen historie kan hjælpe særligt de unge, som står mit hjerte nær.

Læs mere om: