19. okt. 2015
Af af John Lautrup

Claus Riis Østergaard: Jeg ligner Norskovs borgmester

Claus Riis Østergaard
Claus Riis Østergaard
Foto: Birger Storm
Claus Riis Østergaard har investeret meget af sig selv i rollen som engageret borgmester i TV-serien "Norskov".

Claus Riis Østergaard, 46 år, er glad for sin rolle som borgmester i Norskovr, Martin Kierkegaard, i TV 2s dramaserie Norskov. Gladere end for så mange andre roller. Måske fordi borgmesteren ligner ham selv.

- Han er en energisk mand. En mand, der af et ærligt hjerte vil gøre det bedste for Norskov. En begavet mand med hjertet på rette sted. Jeg tror, der er meget af mig i ham. Hele hans kamp. Hans energi og hans kærlighed har jeg givet input fra mig selv. Derfor føler jeg et vist ejerskab til figuren, siger Claus Riis Østergaard, der til daglig er fastansat skuespiller på Odense Teater.

I Norskov kæmper han for et nyt klimagymnasium, der skal redde byen Norskov fra at drukne i udkantssumpen. Samtidig følger vi hans vennerelationer til byens storentreprenør og en politimand, hvis søster han er gift med. Hele skuespillerholdet boede i det meste at et halvt år i Frederikshavn, der lægger geografi til den fiktive by, Norskov.

Claus Riis Østergaard hang ud med kollegerne

- Normalt tager vi jo hjem efter arbejde. Her hang vi ud med hinanden. Det gjorde noget ved hele stemningen. Det var fantastisk og gav en autencitet til serien, som måske ellers ikke ville have været der. Det var fedt. Når vi gik uden for en dør, var vi jo lige midt i seriens miljø, fortæller Claus Riis Østergaard, der dog som sine kolleger tog hjem i weekenderne.

Og hjem for ham er Odense, hvor han bor med sin sygeplejerske-kone og deres to børn på 13 og 16 år.

Læs også: Thomas Levin om at være med i Norskov

Læs mere om: