Fredag, 26. oktober 2018 — af Annemette Mikkelsen

Daniel Svensson: Det er terapi for mig at tale om kræft

Daniel Svensson 
Daniel Svensson
Foto: Jesper Sunesen
Håndboldeksperten på TV 2, Daniel Svensson turnerer rundt med foredraget ”Der er kun dage”. For ham blev det ren terapi at turde åbne op om sine barske sygdomsforløb.

Håndboldeksperten på TV 2 og tidligere "Vild med dans"-deltager Daniel Svensson har haft kræft. Hele to gange. I starten kunne han ikke holde ud at tale om det. Første gang han fik diagnosticeret sygdommen i 2013, turde han ikke engang at sige ordet højt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I dag holder han foredrag omkring netop det.

- Dét, at jeg kan fortælle min historie, det betyder rigtig meget, også fordi det måske kan hjælpe andre. Det er ren selvterapi. Det er vigtigt, at man også tør at snakke om hårde tider, fortæller Daniel, da han holder foredrag for Aller Media på Havneholmen i København.

Han fortsætter:

- Det er så vigtigt at sætte ord på, fordi det er svært at løse et problem, hvis man ikke siger, at der er et problem. Hvordan skal man ellers kunne behandle det?

Hel høj af energi

Daniel startede med at holde foredrag efter en fyr ringede til ham og spurgte, om ikke han ville holde et oplæg om sine sygdomsforløb til en lokal håndboldklub i Aalborg.

Efter den aften fandt han hurtigt ud af, hvor meget det betød at tale om tingene.

– Jeg går fra mine foredrag høj af energi, og det er uanset, om der er 40 eller 200, som lytter, siger Daniel og understreger, at foredragene hjælper ham til at håndtere sin angst for, om kræften skulle vende tilbage.

Aller Medias direktør Lars Matjeka, foredragsholder og tidl. håndboldspiller Daniel Svensson og BILLED-BLADETs chefredaktør Annemette Kraukau.l
Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet

Med blomsten på brystet

Knæk Cancer-ugen betyder utrolig meget for håndboldeksperten. For ham vækker den nogle dybe følelser. Han deltager derfor, hvor han kan, og holder flere foredrag. Og han bærer ofte Knæk Cancer-blomsten på brystet.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Blomsten har været til salg i forretninger over hele landet i samarbejde med Aller Medias mange ugeblade.

- Blomsten symboliserer for mig sammenhold. At vi formår at få et helt land samlet. Det er virkelig styrken i fællesskabet, lyder det fra Daniel.

Daniel Svensson er at finde på tilskuerrækkerne til TV 2's store indsamlingsshow Knæk Cancer lørdag den 27. oktober 2018.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden