3. jun. 2021
Af Niels Burgos

Danmarkshistorie: TV 2 sender direkte fra Schlüters bisættelse

Poul Schlüter
Foto: Gregers Overvad
Grundlovsdag rydder TV 2 en stor del sendefladen på hovedkanalen, så vi alle kan være med, når der tages afsked med en af danmarkshistoriens mest markante politikere.

Grundlovsdag siger Danmark farvel til den længst siddende statsminister siden Anden Verdenskrig.

Poul Schlüter sov stille ind, 92 år, omgivet af sin familie den 27. maj - og den 5. juni bisættes han fra den smukke og traditionsrige Holmens Kirke - blot et stenkast fra Christiansborg, som kom til at betyde så meget for den tidligere politiker.

At der er tale om en historisk begivenhed, ses også ved, at TV 2's hovedkanal har ryddet en stor del af middags- og eftermiddagsfladen, når Poul Schlüter, bisættes.

Statsministeren holder mindetale

Schlüter var medlem af Folketinget i 30 år, leder af Det Konservative Folkeparti i knap 20 år, statsminister i mere end ti år og medlem af Europaparlamentet i fem år.

Bisælttelsen finder sted lørdag den 5. juni klokken 13.00 , hvor Københavns biskop, Peter Skov-Jacobsen, forestår bisættelsen.

Efter bisættelsen holdes en mindehøjtidelighed i Børssalen i København fra klokken 15.00. Her taler statsminister Mette Frederiksen (S) og formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, ligesom der vil være klassiske musikindslag under højtideligheden.

TV-studie ved Børsen

TV 2 etablerer et studie ved Børsen, hvor Poul Erik Skammelsen er vært. Han vil sammen med politisk kommentator Søs Marie Serup og TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen, der har arbejdet på Christiansborg og med dansk politik siden midten af 1980’erne, runde blandt andet Poul Schlüters betydning for Danmark, dansk politik og Det Konservative Folkeparti.

Panelet får også besøg af en række kendte gæster, herunder tidligere statsministre.

TV 2-korrespondent Divya Das er fremskudt vært ved Holmens Kirke og senere ved Børsen, hvor hun interviewer nogle af de inviterede gæster til henholdsvis bisættelsen og mindehøjtideligheden.

Læs mere om: