14. nov. 2022
Af Caroline Andersen

De stjålne børn: Hypnose vækkede glemte minder

Rune Renato Hansen
Rune Renato Hansen
Foto: Christoffer Dreyer/TV 2
Hele sit liv har Rune Renato Hansen troet, at han var var et gadebarn fra Chile, der var blevet adopteret til Danmark. Men i programserien “De stjålne børn” på TV 2 undersøger Rune Renato Hansen om det nu rent faktisk er sandheden.

I det første afsnit af “De stjålne børn”, der løb over skærmen onsdag aften på TV 2, fortæller Rune Renato Hansen om de få brudstykker fra hans barndom han kan huske. Han kom til Danmark den 16. juli 1979, blot to uger inden han fyldte fem år.

- Den 16. juli kalder vi faktisk for Rune-dag. Så hvert år får jeg en sød SMS fra min mor og far om, at nu er det Rune-dag igen, siger Rune Renato Hansen i tv-programmet “De stjålne børn” på TV 2.

Men selvom det umiddelbart lyder som en helt normal adoption, så er der noget andet, der lurer under overfladen. Da Rune kommer til Danmark er der store dele af hans adoptionspapirer, der mangler - blandt andet mangler begge hans forældres navne.

Runes veninde, Christina Birkemose, gør på et tidspunkt opmærksom på, at det børnehjem han er fra, er mistænkt for at have stjålet børn og solgt dem videre til USA og Europa. Det sætter derfor tankerne i gang hos Rune.

- Det som den her lille gut har været igennem, det tror jeg ikke er godt, siger Rune Renato Hansen og peger på et pasbillede ham selv, da han er fem år gammel.

- Det der er så mærkeligt ved det her, det er jo, at den her lille dreng han er jo også herinde et sted, fortsætter Rune og peger på sit hjerte.

Rune Renato Hansen
Rune Renato Hansen
Foto: Christoffer Dreyer/TV 2

Rune søger derfor, at få svar på alle hans spørgsmål. Hvem er hans forældre? Hvor er de? Han starter med at opsøge hjælp gennem hypnose for, at se om det kan frembringe minder fra hans barndom i Chile. I hypnosen genlever han noget han ikke tidligere har kunne huske: kampklædte soldater.

- Det er aften, det banker på døren. Så kommer der tre-fire kampklædte soldater ind med maskingeværer. Og jeg fornemmer, at jeg lige trækker mig lidt. Så går de over til min far og så fryser billedet. Så kan jeg ikke se mere, siger Rune Renato Hansen efter han har været i hypnose for at forsøge at huske minder fra hans barndom.

Næste afsnit løber over skærm onsdag d. 16 november kl. 20.50.

Læs mere om: